Cristi Borcea a invocat în contestația în anulare că nu a avut posibilitatea efectivă de împăcare cu Dinamo!

Cristi Borcea a invocat în contestația în anulare că nu a avut posibilitatea efectivă de împăcare cu Dinamo!

Fostul președinte al clubului FC Dinamo București Cristian Borcea arată, în contestația în anulare depusă la Curtea de Apel București (CAB) la decizia de condamnare, că potrivit noului Cod de procedură penală instanța ar fi trebuit să întrebe cluburile - parte civilă din dosar - dacă au pretenții materiale și dacă doresc atragerea răspunderii sale penale.

  • "Instanța ar fi trebuit să constate în cazul infracțiunii de înșelăciune că împăcarea părților înlătură răspunderea penală și, în consecință, atât inculpatul Borcea Cristian, cât și persoanele vătămate FRF și Dinamo trebuiau să aibă posibilitatea efectivă de a-și exercita dreptul prevăzut de lege", se arată în motivele contestației în anulare depuse de avocați.

De asemenea, apărătorul Dan Apostol susține că instanța trebuia să repună cauza pe rol și să permită părților să-și exprime voința cu privirea la stingerea amiabilă a acțiunii penale, "cu atât mai mult cu cât la dosarul cauzei existau probe că cele două persoane vătămate nu se considerau prejudiciate, astfel încât nu s-au constituit părți civile, neavând pretenții de la Cristian Borcea".

  • Un alt motiv invocat de avocați este acela că faptele de înșelăciune de care Borcea era acuzat s-au prescris pe data de 31 ianuarie 2014, având în vedere intrarea în vigoare a noului Cod penal.
  • În plus, "instanța a omis, în mod nelegal, să citeze părțile vătămate la termenul din 10.02.2014, deși citarea acestora era necesară și nici nu ceruseră judecare în lipsă", mai arată avocații în cererea de contestație în anulare a deciziei de condamnare la 6 ani și 4 luni de închisoare cu executare în dosarul transferurilor din fotbal.

Cereri depuse în serie CAB a stabilit ca termen de judecare a contestației în anulare data de 28 martie, fără citarea lui Cristian Borcea. Managerul general al echipei de fotbal Steaua București, Mihai Stoica, și frații Ioan și Victor Becali au depus și ei contestații în anulare la CAB la decizia prin care au fost condamnați la 3 ani și 6 luni, 6 ani și 4 luni și, respectiv, 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare.

Ne puteți urmări și pe Google News