BRAMBUREALA CODULUI RUTIER. Senatorii aprobă modificări care există în legea Circulaţiei

BRAMBUREALA CODULUI RUTIER. Senatorii aprobă modificări care există în legea Circulaţiei

Numai puţin de 58 de schimbări au fost făcute în legislaţia rutieră. Unele existau deja. Printre noutăţi: creşterea vitezei pe drumurile expres.

În timp ce senatorii se dau de ceasul morţii să modifice Codul Rutier, poliţiştii consultaţi de "Evenimentul zilei" arată că unele modificări anunţate de parlamentari există, deja, în legislaţia rutieră. Cel mai recent exemplu a fost oferit, ieri, de senatorul PSD de Olt, Darius Vâlcov, preşedinte al Comisiei pentru administraţie publică. Acesta a propus un amendament prin care viteza în localităţi să crească de la 50 la 60 de kilometri pe oră. "În legislaţia rutieră e prevăzut ca administraţiile locale să poată aproba, cu acordul Poliţiei Rutiere, creşterea limitei de viteză şi la peste 60 de km/h. În plus, între 50 şi 60 de km/h nu sunt prevăzute sancţiuni", a precizat comisarul şef Lucian Diniţă, şeful Poliţiei Rutiere din IGPR. Cu toate acestea, amendamentul propus de Vâlcov a fost aprobat de Comisiile Juridică, pentru Apărare şi Administraţie. O altă modificare aprobată de senatori prevede creşterea limitei de viteză de la 100 la 110 km/h pe drumurile expres, cum sunt şoselele Bucureşti-Giurgiu sau Bucureşti-Ploieşti. În context, şeful Poliţiei Rutiere a amintit că viteza excesivă este principala cauză a producerii accidentelor grave.

  • PROPUNERE: 60 km/h în localitate. Senatul discută această schimbare. Tu ce părere ai?

S-a renunţat la însoţitor pentru începători La o altă modificare de pomină s-a renunţat: propunerea senatorului PSD Nicolae Moga care obliga şoferul începător să conducă însoţit de o persoană adultă sau cu experienţă. "A picat această propunere. Păi, ce calitate avea cel care stătea în dreapta?", se întreabă Diniţă. "Telenovela" modificării Codului Rutier este departe de a se termina. De trei ani, precedentele schimbări propuse sunt încă la Camera Deputaţilor. Acum, Poliţia Rutieră a cerut modificarea a şase articole, iar până acum, în Senat,au fost făcute "57-58 de amendamente". După ce comisiile aprobă modificările, Codul Rutier ajunge în plenul Senatului. Abia după ce e votat acolo, va merge la Camera Deputaţilor. CITIȚI ȘI:

  • VITEZĂ RECORD pe Autostrada Transilvania
  • ALT VITEZOMAN pe Autostrada Transilvania

Ne puteți urmări și pe Google News