Editura Evenimentul si Capital

Percheziții DNA la Primăria condusă de Olguța Vasilescu. Este verificată o șpagă pentru un complex acvatic construit pe bani europeni

Olguţa Vasilescu.
Autor: | | 66 Comentarii | 8093 Vizualizari

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, ce ar fi fost comise în perioada 2013 – 2014.

Update ora 12.00 Potrivit unor surse judiciare, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie  – Serviciul Teritorial Craiova folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, prev. de art. 181 alin. 1 din Legea nr.78/2000. 

Ancheta procurorilor vizează posibile acte de luare de mită în formă continuată, dare de mită, splălare de bani

 • Procurorii au indicii potrivit cărora Luis Guilherme Gomes de Almeida, în calitate de director executiv al SC Polystart Impex SRL cu ajutorul unor persoane cu funcţii de decizie, pe care le corupe, desfăşoară acţiuni în direcţia fraudării fondurilor europene angajate în execuţia proiectului „Craiova-Water Park – Complex de agrement acvatic în Parcul Tineretului din municipiul Craiova”, prin înregistrarea în situaţiile de plată aferente cererilor de rambursare a unor lucrări/servicii fictive.
 • Despre „Craiova-Water Park – Complex de agrement acvatic în Parcul Tineretului din municipiul Craiova” se cunoaşte că este un proiect finanţat prin intermediul P.O.R., Axa Prioritară 5- Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul Major de Intervenţie 5.2. – Crearea, modernizarea, dezvoltarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice, cod SMIS 14794, al cărui beneficiar este Primăria municipiului Craiova. Valoarea estimată a proiectului este de 86.066.199 lei, din care 30.320.010 lei fonduri comunitare din F.E.D.R., iar antreprenorul general al lucrărilor este asocierea SC DELTA ANTREPRIZĂ CONSTRUCŢII ŞI MONTAJ 93 SRL – SC POLYSTART IMPEX SRL – SC UTI GRUP SA.
 • Cu ocazia întocmirii situaţiilor de plată pentru lucrările realizate în intervalul iulie - decembrie 2013, în cadrul Obiectivului nr. 3 – „Bazine Acoperite”, din dispoziţia lui Luis Guilherme Gomes de Almeida, au fost înscrise în situaţiile de plată cantităţi de materiale care nu au fost utilizate /lucrări care nu au fost executate în fapt, valoarea acestora fiind facturată (aproximativ de 2.350.000 lei).
 • Surse DNA: Decontări pentru produse fictive

  Surse judiciare au explicat că pentru crearea aparenţei de veridicitate a decontării contravalorii materialelor/lucrărilor care nu au fost utilizate/executate în fapt, în respectivele situaţii de plată s-au inclus cantităţi de materiale neutilizate/lucrări neexecutate prin raportare la specificaţiile prevăzute în proiectul tehnic. Efectiv, s-a procedat la compararea consumurilor efective cu cele prevăzute în proiectul tehnic  şi s-au inclus în decontări consumuri fictive, specificate însă în proiectul tehnic.

  În urma investigaţiilor efectuate există suspiciunea că în schimbul acceptului de avizare la plată a cheltuielilor fictive, solicitate la decontare, precum şi în baza înţelegerilor anterioare, dirigintele de şantier, Romanescu Cezar-Răzvan, a impus directorului executiv Luis Guilherme Gomes de Almeida, încă de la momentul demarării lucrărilor de execuţie, acordarea unui „comision" în cuantum de 1% din valoarea fiecărei situaţii lunare de plată.

  "Ingineria"

  Potrivit surselor citate, din dispoziţia lui Luis Guilherme Gomes de Almeida, a fost scoasă suma de 20.000 de lei din casieria SC POLYSTART IMPEX SRL care a fost remisă în data de 18.09.2013, ora 15.30 lui Romanescu Cezar-Răzvan pentru ca acesta să avizeze cheltuielile fictive cuprinse în situaţia de plată aferentă lunii iulie 2013.

  În aceeaşi zi ar fi fost remisă suma de 1.500 lei şi lui Romanescu Marius Florin, tatăl numitului Romanescu Cezar-Răzvan şi angajat al SC PROJECT THC SRL, cu atribuţii efective pe linia verificării în teren a conformităţii lucrărilor efectuate şi solicitate la decontare, în schimbul sprijinului acordat de acesta în solicitarea la plată a unor cheltuieli fictive.

  De o manieră similară s-a procedat şi în cazul lucrărilor efectuate în cursul lunilor octombrie şi noiembrie 2013, numitul Luis Guilherme Gomes de Almeida efectuând demersuri pentru mascarea modalităţii de remitere a comisionului solicitat de Romanescu Cezar-Răzvan.

  Anun'ul DNA

  Potrivit unui comunicat al DNA, în cursul zilei de 27 noiembrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 6 locații situate în mun. Craiova, din care una este o instituție publică, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

  În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

  Cine este Olguța Vasilescu

  Lia Olguța Vasuilescu a  fost aleasă primar al Craiovei în 2012.

  Activitate profesională:
  1997 - 1998 – Redactor cotidianul "Cuvântul Libertăţii" din Craiova;
  1998 - 1999 – Şef Departament Investigaţii-Anchetă, "Cuvântul Libertăţii"
  1999 - 2000 – Redactor şef adjunct, "Cuvântul Libertăţii", redactor TVR Craiova;
  2000 - 2008 – Deputat de Dolj (funcţii deţinute în această perioadă: secretar Comisia pentru regulament, preşedinte Comisia pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport);
  2008 - prezent – Senator de Dolj, preşedinte Comisia pentru Egalitate de şanse;
  2009 - prezent – Lector asociat Universitatea de Vest din Timişoara.

  Funcţii într-un partid politic:
  1991 – Membru fondator Partidul România Mare;
  1993 – Preşedinte Organizaţia de Tineret România Mare, Dolj;
  2000 – 2004 – Purtător de cuvânt PRM şi Preşedinte Organizaţia de Tineret România Mare;
  2004 – 2007 – Preşedinte Organizaţia de Tineret România Mare;
  2008 – 2010 – Secretar Executiv PSD, Vicepreşedinte PSD Dolj;
  2010 – prezent – Lider în conducerea  PSD Dolj și șef PSD Craiova
  Alte articole din categoria: Justiţie

  evz.ro
  libertatea.ro
  rtv.net
  wowbiz.ro
  b1.ro
  cancan.ro
  ziare.com
  unica.ro
  fanatik.ro
  dcnews.ro

  LASA UN COMENTARIU

  Caractere ramase: 1000
  
  CITEŞTE Şi
  Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


  Sex: M / F
  FACEBOOK
  evz.ro