Editura Evenimentul si Capital

Rețea de TRAFIC DE OVULE la un SPITAL PRIVAT din TIMIȘOARA | UPDATE

14-05/giatras-konstantinos-640x426-465x390
Autor: | | 4 Comentarii | 2556 Vizualizari

Poliţiştii de la “Crimă Organizată” Timişoara au început în această dimineață o serie de descinderi la reputați medici obstetricieni din oraș, constituți într-o rețea care trafica pe piața neagră ovule și mame purtătoare.

Primul vizat de anchetă este  directorul celui mai mare spital privat din vestul României, spitalul Athena, Giatras Kontantinos, Alți doi medici, români sunt vizitați și ei de cei de la Crimp Organizată, dar și o doctoriță din Grecia. Acțiunea are loc sub directa supraveghere a DIICOT și  Timișoara vizează traficul cu ovule umane. Investigațiile, care durează de aproape un an de zile au scos la iveală că adevărata afacere a spitalului Athena viza acțiuni pe piața neagră. 

Giatras Konstantinos a pus la cale o adevărată afacere prin care vindea ovule umane prelevate, de cele mai multe ori, fără știrea pacientelor. Tinere din medii sărace dar și femei de etnie rromă, donau ovule pentru 300 euro pentru o recoltare. Altă sursă de ovule provenea de la femeile care apelau la fertilizarea in vitro ( FIV), iar în momentul în care se supuneau procedurii de recoltare a ovulelor, unele erau ulterior vândute, fără știința lor. Ulterior, o procedură de inseminare in vitro cu ovulele cumpărate ajungea să coste 4.000 de euro.

O altă latură a anchetei vizează rețeaua de mame purtătoare pe care cei de la spitalul Athena au pus-o la punct. Mame din mediile sărace din toate părțile României își ofereau serviciile de mame purtătoare pentur cupluri bogate din România sau din alte țări europene, în special Germania sau Grecia.

Ancheta minuțioasă și de durată a beneficiat de sprijinul specialiștilor din cadrul SRI Timiș. Astfel, polițiștii de la “Crimă Organizată” au descoperit două cazuri de donatoare şi 13 cazuri de mame purtătoare. În unul dintre cazuri, copilul a fost predat părinţilor anul trecut.

UPDATE 1: Directorul Spitalului Athena, Giatras Konstantinos, a refuzat să facă orice fel de declarații când a fost scos din locuinţa sa. Avocata sa a spus presei “până acum nu ni s-a adus la cunoşţinţă nicio acuzaţie. Domnul profesor este uluit. Tot ce s-a întâmplat la spital a fost legal”.

UPDATE 2: Doctor Carmen Ciontu, asistenta personală a Giatras Konstantinos, a fost adusă de poliţiştii de la “Crimă Organizată” la spital, unde continua perchezițiile. Surse apropiate anchetei susțin că aceasta era cea care supraveghea pacientele acestuia când directorul unității sanitare era plecat în Grecia, unde are şi acolo o clinică de fertilizare in vitro.

Vom reveni cu detalii.
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro