Britanicii, speriaţi de români

Britanicii, speriaţi de români

TEAMĂ. Cotidianul„Daily Express”anunţă o „invazie”de două milioane de concetăţeni.

Cel puţin un român din şase, cu vârsta între 18 şi 34 de ani, doreşte să emigreze din cauza sărăciei din ţara sa, potrivit unui studiu publicat de Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS).

„Dar aproape 30% dintre cei care vor să plece ar alege ca destinaţie Marea Britanie”, arată cotidianul „Daily Express”, în articolul „Două milioane de români disperaţi se îndreaptă spre Marea Britanie”.

Sondajul MTS remarcă faptul că Marea Britanie a devansat Spania şi Italia în topul destinaţiilor preferate de români. Rezultatele studiului au fost preluate rapid de „Daily Express”, într-o ţară în care presa tabloidă scrie frecvent despre ameninţarea valurilor de imigranţi români care le vor lua locurile britanicilor şi vor sufoca sistemul de protecţie socială. Mai mult, sunt citaţi şi doi români care afirmă că destinaţia lor va fi dincolo de Canalul Mânecii.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Marea Britanie trebuie să îşi menţină piaţa muncii închisă pentru românii şi bulgarii necalificaţi. Actualele restricţii nu sunt perfecte, dar se face ce se poate, în special în plină recesiune”, a comentat Sir Andrew Green, de la organizaţia MigrationWatchUK.

La rândul său, ministrul imigraţiei, Phil Woolas, a declarat că vrea ca economia britanică să beneficieze de pe urma prezenţei imigranţilor, protejând în acelaşi timp locurile de muncă ale britanicilor.

Citiţi şi: Tineretul român: viitorul ţării e „negru”, traiul bun e în altă parte