Bucureștenii ar putea primi apă caldă și căldură mai ieftine

Bucureștenii ar putea primi apă caldă și căldură mai ieftine

ELCEN va fuziona cu RADET până în septembrie, iar facturile la întreținere vor scădea din această iarnă sau cel târziu de la anul, susține viceprimarul Capitalei, Marcel Nicolaescu.

Se pun la punct ultimele detalii privind unirea Regiei Autonome de Transport și Distribuție a Energiei Termice București (RADET) cu Electrocentrale București (ELCEN). „La ELCEN merg lucrurile mai repede. În ceea ce privește RADET, până la sfârșitul lunii iulie se va transforma în societate comercială, iar până în septembrie se vor uni cele două instituții”, susține viceprimarul Capitalei, Marcel Nicolaescu. Dacă edilii se vor ține de promisiune, Regia va scăpa de datoriile în valoare de 1,3 miliarde de lei, Municipalitatea ar putea vinde energie electrică produsă de CETuri, iar banii câștigați să fie folosiți pentru a moderniza sistemul, care implicit va duce la eliminarea pierderilor din sistem, adică la facturi la întrețnere mai mici. Totodată, prețul gigacaloriei va scădea.

2.000 de angajați, concediați

Cert este că șefii Regiei, dar și edilii, discută la această oră și cât personal va mai rămâne în RADET, având în vedere comasarea celor două instituții. Autoritățile au comandat deja un studiu care arată că pentru eficientizarea Regiei ar trebui concediați 2.000 din cei 4.500 de angajati. Numai că Regia va fi obligată să achite salarii compensatorii de mii de euro. Motivul: potrivit Contractului Colectiv de Muncă, salariații Regiei care sunt concediați pleacă acasă cu minim 8 și maxim 40 de salarii compensatorii, în funcție de vechime.

Ne puteți urmări și pe Google News

Directorul Agiu, plângere la DNA

Directorul general al RADET, Marian Agiu s-a ales cu o plângere la DNA, pe motiv că ar fi vândut fierul vechi cu un preț mai mic decât se practica pe piața liberă, susțin surse din Primăria Capitalei. Potrivit acestora, edilul-șef Sorin Oprescu a trimis Corpul de Control care a constat nereguli în ceea ce privește încheierea acestui contract și derularea lui. „La punctele de colectare se ducea o cantitate mai mare de fier decât se factura și s-a decoperit acest lucru. Metoda se practică de ani de zile în Regie”, au mai precizat, pentru EVZ, surse din RADET.