Să-l deranjăm pe tovarăşul Bunea Stancu!

Să-l deranjăm pe tovarăşul Bunea Stancu!

Bunea Stancu, baronul de Brăila, care ameninţă ziariştii cu bătaia, perseverează în atitudinea grobiană. Acesta a declarat la o televiziune locală că nu are de gând să-şi ceară scuze. În bezna peşterii în care îşi duce viaţa, baronul de la Brăila nu realizează cu ce greşeşte şi ne cere să-l lăsăm în pace.

Ar fi o mare greşeală. Eu propun să-l deranjăm pe acest tovarăş care nu a ieşit din comunism.

A trecut destul timp de la momentul în care Bunea Stancu a spus unei jurnaliste că-i dă picioare în gură, fără să păţească ceva concret. Victor Ponta l-a criticat într-o conferinţă de presă în timp ce Liviu Dragnea i-a căutat scuze. Baronul de Teleorman şi-a exprimat opinia că omologul său din Brăila a cedat nervos pentru că a fost stresat cu ”o întrebare continuă”. La finalul zilei, tovarăşul de la Bărila a tras linie şi a spus că nu-şi cere scuze şi gata. Bunea Stancu face cinste: două picioare-n gură pentru doamna de la B1 ! Pur şi simplu, şeful PSD Brăila nu înţelege unde a greşit. În mintea lui aşa trebuie să se comporte un demnitar al statului şi cu asta basta. Este evident că o astfel de mentalitate e incompatibilă cu o funcţie publică, în anul 2014 şi se impune o demisie. Eu am decis să-i spun direct că e lipsit de bun-simt, ca are o atitudine grobiană si că un individ ca el nu are ce caută, în anul 2014, într-o functie publică. Poate, dacă îi spun câteva mii de oameni că e băut, tovarăşul Bunea Stancu se va duce acasă să se culce.

Va invit pe toti să îl petitionaţi online, pe adresele de mail de la finalul scrisorii deschise de mai jos, pe care poate să o folosească fiecare dintre dumneavoastră.

Ne puteți urmări și pe Google News

Demisia, tovarase Bunea Stancu!

Nu pot începe acest mesaj cu ”domnule”. Aţi demonstrat public o lipsă de bun-simţ crasă, demnă de un tovăraş prim-secretar PCR. Pur şi simplu nu meritaţi să vă spună cineva ”domnule”.

Asadar, tovaraşe Bunea Stancu ocupaţi o funcţie publică şi asta vă obligă la o minimă decenţă. Aţi dat dovadă, de mai multe ori, că nu aveti educaţia şi mentalitatea necesare pentru a merita să fiţi plătit din banul public.

Un individ rudimentar ca dumneavoastră nu are ce cauta, în anul 2014, pe o funcţie publică. Din acest motiv, este mai bine să ne lăsaţi. Demisionati, tovarase Bunea Stancu, din functia publică deţinută!

Acestea sunt adresele de mai: consiliu@cjbraila.ro, gheorghe_bunea@cjbraila.ro, florin.mija@cjbraila.ro, nechita.ovidiu@cjbraila.ro, braila@psd.ro, municipiu@psdbraila.ro, psd@psd.ro, presa@psd.ro. Copy, paste, send! & share!

Povestea cu Bunea Stancu mai are nişte personaje aproape la fel de blamabile. Este vorba de băieţii şmecheri din tot felul de ONG-uri care au încasat sute de mii de euro pentru tot felul de proiecte destinate teoretic protecţiei jurnaliştilor şi apărării libertăţii de expresie.

Proiecte care se dovedesc inutile, incolore, inodore şi insipide într-un caz concret.

L-aţi văzut pe vreunul dintre ei să pună mâna pe pet şi să-i bată în podea şefului CJ Brăila? Să ocupe macar un colţ din Piaţa Universităţii? Să răcnească pe undeva ”#unitisalvăm libertatea de exprimare”? Să se lege cu lanţuri de gardul Guvernului sau măcar să protesteze în curtea sediului central PSD. Nici măcar o petiţie nu au fost capabli să iniţieze. Dacă nu e program cu finanţare garantată, nu le pasă.

Baronii ca Bunea Stancu sunt, de fapt, produse ale incompetenţei, lenei şi indolenţei şmecherilor din ONG-uri, asociaţii ale jurnaliştilor şi sindicate de presă care şi-au trădat de ani de zile propriile principii şi idealuri. Unii dintre ei au bătut palma cu politicienii, pentru firimituri din bugetele publice. Ca să înţelegeţi bine până la ce nivel de indolenţă sunt unii dintre aceşti şmecheri, vă dau un exemplu concret: Mircea Toma, şeful ActiveWatch, cea mai cunoscuta organizaţie cu responsabilităţi pe zona libertăţii de exprimare.

I-au trebuit aproape 24 de ore pentru a produce o reacţie, împins de la spate cu mult efort. Toma a redactat un comunicat patetic, trimis lui Victor Ponta. Şi asta după ce i s-a cerut insistent, în grupurile ziariştilor, să ia atitudine. Răzvan Martin, ”responsabil” de programe în cadrul organizaţiei lui Toma nu s-a deranjat nici măcar să vorbească trei minute la TV despre cazul Bunea Stancu. ”Câinii de pază” ai libertăţii presei sunt, în realitate, nişte pudeli blegiţi, incapabili să mai latre la cineva, daca nu primesc un os de ros pentru asta.  Aşa că trebuie să ne apucăm să reacţionăm pe cont propriu, cu cititorii noştri alături. Eu va mulţumesc anticipat si sper să îl deranjaţi în număr cât mai mare pe tovarăşul Bunea Stancu. Vino şi tu în comunitatea! Susţin prea liberă! Respect!

Citiţi mai mult:
  • Mircea Badea, pițiponcul de la pagina 5
  • Învăţătoarea şpăgară, faţa hidoasă a unei mentalităţi josnice care nu trebuie tolerată
  • Un grup infracţional organizat politic preia controlul total în România
  • Rânjetul lui Ion Iliescu şi argumentele toante ale autorilor hipsteriei de la Pungeşti
  • ROMÂNIA, aşa cum nu o vezi la TV. O japcă de un miliard de euro a Guvernului Ponta
  • România, aşa cum nu o vezi la TV: aria dezbinării şi studenţii basarabeni de la metrou
  • Cum ne fură mafioţii mână în mână cu politicienii
  • Milițienii care te rup în bătaie și judecătorul șmecher
  • Lacrimi de crocodil pentru infractori, vărsate din mentalitate de delincvent
  • Statuia lui Mazăre și sarea de baie de la magazinul de etnobotanice
  • Un şantier nu vine niciodată singur
  • România, aşa cum nu o vezi niciodată la TV: Balamucul prin care treci fără să-ţi dai seama
  • România, așa cum nu o vezi niciodată la televizor: cele două țări de la colțul străzii
  • România, așa cum nu o vezi la televizor: cum se fură la spălătorie și de ce e hoția sport național
  • România, așa cum nu o vezi la TV: Misterul telecabinei de aur de pe acoperișul României
Participă, alături de cititorii din comunitatea evz.ro, la dezbatere.

Primul SITE DE ȘTIRI din România în care TU esti PARTENER egal cu JURNALIȘTII Jurnaliştii şi cititorii, parteneri egali Vezi mai jos opiniile cititorilor despre acest editorial și comentariile pe tema propusă dezbaterii și SPUNE ȘI TU ce părere ai! Citește alte editoriale ale jurnalistului Mălin Bot și urmărește dezbaterile cu cititorii din secțiunea de comentarii a articolelor:

  • Caracatița care înhață România
  • Republica Bananieră România
  • Paradoxul Felix: securiștii prosperă, victimele sunt condamnate

Comentează acest editorial mai jos, în dezbaterea purtată chiar cu autorul!