Bursa Română de Mărfuri nu răspune de cantitatea şi calitatea vagoanelor CFR Marfă

Bursa Română de Mărfuri nu răspune de cantitatea şi calitatea vagoanelor CFR Marfă

Bursa Română de Mărfuri (BRM) nu răspunde cu privire la cantităţile livrate sau calitatea vagoanelor CFR Marfă, licitaţia respectând reglementările în vigoare, se arată într-un comunicat de presă al bursei.

“BRM a organizat această licitaţie conform reglementărilor în vigoare şi respectând instrucţiunile primite de la CFR Marfă. Licitantul câştigător a fost REMAT Călăraşi. BRM nu răspunde şi nu are informaţii despre derularea ulterioară a contractului nici în ceea ce priveşte cantităţile livrate şi nici referitor la tipurile şi calitatea vagoanelor livrate”, se arată în document, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, în prezent, BRM a pus la dispoziţia autorităţilor toate informaţiile şi documentele solicitate referitor la organizarea acestei licitaţii şi este la dispoziţia autorităţilor competente pentru orice fel de alte informaţii şi detalii.

Reamintim că, astăzi dimineaţă Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a efectuat 63 de percheziții domiciliare în București și în județele Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Prahova, Mehedinți, Călărași, Arad, Teleorman şi Dâmboviţa. Perchezițiile continuă şi la această oră, ele fiind efectuate în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări față de 40 de persoane sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, fals intelectual și uz de fals.

Ne puteți urmări și pe Google News

Din cercetările DIICOT a reieșit că, în cursul anului 2016, la nivelul unei societăți de transporturi feroviare, s-a constituit un grup infracțional organizat, implicând factori de decizie de la nivelul central și teritorial al societății de transport. Membrii grupării sunt bănuiți că ar fi subevaluat bunurile din patrimoniul societății, cu prilejul operațiunilor de vânzare-cumpărare a 2.450 de vagoane destinate casării, facilitând astfel traficarea în folosul unei firme de colectare a deșeurilor feroase din Călărași a diferenței rezultate între valoarea reală și cea subevaluată a bunurilor casate.

Subevaluarea s-a efectuat prin ofertarea pe Bursa de Mărfuri București, în baza unei proceduri de licitație deschisă.

Prejudiciul cauzat societății de transport prin activitatea infracțională este de 6.313.748 de euro.