CANADA a expulzat 20 de unguri, acuzați că și-au transformat compatrioții în SCLAVI

CANADA a expulzat 20 de unguri, acuzați că și-au transformat compatrioții în SCLAVI

Canada a anunţat, ieri, expulzarea a 20 de unguri, acuzaţi de organizarea unei reţele criminale care favoriza imigraţia compatrioţilor lor, iar ulterior îi maltratau şi îi forţau să muncească pentru ei.

Ungurii trimişi în ţara lor de origine erau membri ai „reţelei criminale Domotor-Kolompar”, după numele familiei implicate, şi au fost recunoscuţi „vinovaţi de trafic de persoane”, indică un comunicat al Ministerului federal al Securităţii Publice, citat de AFP.

Reţeaua anihilată opera la Hamilton, în regiunea Toronto (sudul Canadei). Victimele, nevoiaşe, erau atrase din Ungaria cu „promisiunea unei vieţi mai bune şi a unui loc de muncă”.

La sosirea în Canada, „ele erau forţate mai degrabă să muncească ilegal şi să trăiască în condiţii mizerabile, fără o hrană adecvată, fiind în plus intimidate şi atacate în mod frecvent”, potrivit guvernului canadian.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ultima expulzare din Canada data din luna mai. În plus faţă de cele 20 de persoane retrimise acasă, alte două au fost „recunoscute vinovate de infracțiuni legate de traficul de persoane”.

„Guvernul nostru va continua să ia măsuri radicale pentru a lupta împotriva traficului de persoane sub toate formele', a declarat ministrul securităţii publice, Steven Blaney.

Potrivit cotidianului The Globe and Mail, ancheta a fost lansată în decembrie 2009, după o plângere depusă de una dintre victimele reţelei. Numărul total al persoanelor abuzate nu a fost precizat.

Victimele locuiau în subsolul unui imobil al torţionarilor care le hrăneau adesea o singură dată pe zi, cu resturi, potrivit poliţiei. Membrii reţelei criminale nu le pierdeau niciodată din vedere şi le obligau să muncească în special pe şantiere de construcţii.

Ungurii nu au nevoie de viză pentru a vizita Canada şi, în faţa exploziei cererilor de azil, provenind în special de la minoritatea romă, Ottawa şi-a modificat legislaţia în 2012 estimând că - Ungaria fiind un stat democratic - cetăţenii ei nu mai pot cere azil.