Căncescu vrea să scape de televiziunea unde stabilea traseul șpăgii

Căncescu vrea să scape de televiziunea unde stabilea traseul șpăgii

Președintele CJ Brașov, Aristotel Căncescu, a ajuns să stea după gratii 30 de zile și după ce a încercat să încurce ancheta de corupție în care este cercetat de procurorii anticorupție.

Disperat, baronul de Brașov Aristotel Căncescu a încercat să iasă din acțio nariatul postului de televiziune prin care primea șpagă pentru a ieși basma curată din an cheta DNA pentru fapte de corupție.

După această ultimă șmecherie a președintelui Consiliului Județean (CJ) Brașov, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis judecarea sa în stare de arest, după ce inițial a fost pus în libertate, sub control judiciar. Reamintim că, vineri, instanța a hotărât definitiv arestarea pentru 30 de zile a lui Căncescu într-un dosar în care este acuzat de DNA de abuz în funcție, trafic de influență, instigare la trafic de influență și mită.

A cerut DNA să iasă din Mix

Ne puteți urmări și pe Google News

După ce procurorii au descoperit că baronul a luat, între 2006- 2007, șpagă de peste 380.000 de lei mascată sub forma unor contracte de publicitate la Mix, canal tv controlat de Căncescu, Aristotel a concluzionat că trebuie să iasă din acționariat.

Astfel, pe ordinea de zi din 21 octombrie, săptămâna trecută, a Consiliului Național al Audioviziualului se află și cererea de schimbare a acționariatului Mix TV.

Solicitarea este făcută „în scopul de a sustrage probațiunii dovedirea că prin intermediul acestui post TV a primit mită”, precizează procurorii DNA. Mai exact, pentru ca anchetatorii să nu mai facă legătura dintre mita de 380.000 de lei dată de deputatul PC Ion Diniță (prin intermediul firmei Gotic unde parlamentarul era director) și baron.

Dar și această înstrăinare este doar de fațadă. „De remarcat că această cedare de licență de la Canaris (prin intermediul angajatei sale) către Necom Advertisin (reprezentant de un alt angajat de-al său) se realizează cu titlu gratuit de către Aristotel Căncescu”, mai scriu procurorii anticorupție.

Mita era stabilită la tv

Mai mult anchetatorii au probe că întâlnirile infracționale aveau loc în sediul televiziunii, unde Căncescu era informat ce anume angajați din CJ nu sunt de acord să facă în sprijinul aranjamentelor lui Căncescu.

Baronul amenința că va cere capul angajaților din CJ care nu sunt de acord: „Ce să-l conving, mă, pe ăsta ? Vreau să-i cer să-şi dea demisia”, tuna acesta într-o discuție înregistrată ambiental cu Mihai Lucian Pascu, vicepreședintele CJ Brașov, din data de 18 august 2014.