Cântăreaţa Paula Mitrache, consilier în Italia

Cântăreaţa Paula Mitrache, consilier în Italia

Românca, în vârstă de 31 de ani, a fost desemnată, de primarul oraşului Bari, să se ocupe de relaţiile cu românii din comunitate.

"Aş dori ca numirea mea în funcţia de consilier să fie un semnal şi pentru alţi reprezentanţi ai administraţiei locale din Peninsulă. Sunt foarte mulţi români de valoare în Italia şi, în oraşele unde prezenţa noastră este puternică, primarii ar trebui să ia exemplul de la Bari şi să-şi apropie membri ai comunităţii, cu care să colaboreze", a declarat Paula, potrivit Realitatea.

Românca locuieşte în oraşul Bari din 1992 şi are un băiat de 14 ani.

Paula Mitrache devenit cunoscută în Peninsulă încă din anul 2004, când s-a aflat pe primul loc în topurile muzicale din Italia şi alte ţări europene, cu un CD cover al celebrei melodii "Dragostea din tei" ,interpretată de O-Zone. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Ramona Bădescu a fost prima

Paula Mitrache este a doua artistă româncă numită în funcţia de consilier pentru integrare într-o primărie din Italia. Angajată în urmă cu căteva luni pe post de consilier la primăria Romei, cea mai cunoscută româncă din Italia, Ramona Bădescu, a devenit la începutul acestei luni consilierul special al primarului Romei, Gianni Alemanno.

"Voi încerca să ajut poporul meu favorizând legăturile cu italienii. Prea repede se uită faptul că românii sunt în majoritatea lor oameni buni, cumsecade", a spus, la începutul lunii, Ramona Bădescu, potrivit Il Messaggero.

Actriţa i-a cerut primarului Romei "înfiinţarea unui telefon verde în limba română, în aşa fel încât concetăţenii mei să poată fi la curent cu drepturile şi îndatoririle lor în calitate de cetăţeni europeni".