Cantona joacă şi pentru România

Cantona joacă şi pentru România

Celebrul fotbalist a acceptat să interpreteze rolul principal din "Los Varados", coprodus de Elefant Film.

Filmanova (casa de producţie spaniolă care s-a ocupat de "Marea dinlăuntru", de Alejandro Amenábar), Kien Productions (Franţa) şi Elefant Film (România) vor coproduce lungmetrajul scris şi regizat de José del Rio Mons. Distribuţia nu este încă finalizată, dar Eric Cantona va interpreta rolul principal, acela al căpitanului Telmo, în vârstă de 50 de ani.

Un decor marin şi european

Potrivit sinopsisului filmului "Los Varados" pus la dispoziţia "Evenimentului zilei" de către producătorul Dan Burlac (Elefant Film), Eric Cantona, fotbalistul care a devenit celebru pentru cariera lui de pe Old Trafford va juca rolul unui căpitan galician aflat la bordul unei nave comerciale vechi, care arborează steagul Panamei şi are un proprietar grec.

Ne puteți urmări și pe Google News

La începutul lungmetrajului, nava lui Telmo este ancorată într-un port european, iar căpitanul îl aşteaptă pe proprietar care îi va plăti într-un final banii pe care îi datorează.

În ultimii doi ani, Telmo a supravieţuit vânzând combustibilul navei şi închiriind cabine câtorva familii de imigranţi. Căpitanul îşi îneacă amarul în alcool şi se consolează cu vizitele unei prostituate în vârstă de 35 de ani, Agustina, pe care o cheamă doar atunci când imigranţii îi plătesc chiria.

Distribuţie multiculturală

Din când în când, Telmo se joacă cu un băiat de nouă ani, Daniel, fiul unui cuplu columbian, Daniel (35 de ani) şi Angelica (28 de ani), care trăieşte într-una dintre cabine. Căpitanul e fascinat de băiat; simulează manevre navale împreună, manevrează sextantul şi joacă biliard. Cealaltă familie care locuieşte într-o cabină este un cuplu din România, Florin (37 de ani) şi Pompilia (27 de ani), alături de cei doi copii ai lor.

Într-o zi, Daniel vede în vitrina unui magazin de antichităţi un sextant similar cu cel aflat la bord şi este şocat să afle că preţul acestuia este de 5.000 de euro. A doua zi, sextantul de pe navă dispare, iar acest incident dă peste cap vieţile tuturor celor aflaţi la bord.

Prezentare pentru presă pe Croazetă

Proiectul "Los Varados" va fi prezentat presei internaţionale la Festivalul de la Cannes pe 14 mai, în prezenţa producătorilor şi a lui Eric Cantona, pe terasa Chopard.