Capitala, prin ochii City of Energy

Capitala, prin ochii City of Energy

Culorile vii au luat locul cenușiului tern de pe posturile de transformare Enel. Peste 25 dintre cei mai apreciați artiști urbani ai momentului au pus umărul la metamorfoză.

Noua ediție a proiectului City of Energy, derulat de Enel, s-a încheiat joi seară cu o petrecere în autobuz la care au fost invitate nu mai puțin de 80 de persoane. Aglomerația mare din traficul bucureștean n-a putut umbri veselia, iar cei prezenți la petrecerea mobilă au dansat și au glumit timp de câteva ore. Pe traseu s-au făcut și patru opriri la cele mai noi posturi de transformare adaugate în galeria de artă a proiectului City of Energy 2014. Nu a lipsit muzica și buna dispoziție care au fost întreținute pe ritmuri mixate de Gojira & Planet H.

Patru zone de inspirație

Turul a început în Piața George Enescu, iar participanții au parcurs traseul dintre postul din apropierea Arenelor BNR, pictat de catre Obie Platon și pe care și-au lăsat autografe cele mai importante nume ale tenisului mondial precum Ilie Năstase, Andrei Pavel, croatul Goran Ivanisevic și francezul Cédric Pioline. A urmat postul din zona Grozavesti, dedicat vieții active a studenților și tinerilor din campusul în apropierea căruia se afla și posturile de transformare ce aparțin artiștilor Fear și Suflor. Postul din Calea Giulești reprezintă cele mai frumoase castele din România, iar în parcul Kiseleff a fost pictat un post de transformare dedicat aviației române.

Ne puteți urmări și pe Google News

S-a pictat cu lumină

Surpriză! La fiecare oprire, invitații au putut trimite cărți poștale celor dragi prin intermediul căsuței poștale mobile. Cel mai interesant moment al serii a fost workshop-ul de Light Painting Photography, adică pictură cu lumină susținut de Cristian Vasile, cunoscut sub pseudonimul de Igu.

Proiectul City of Energy a demarat în urma cu patru ani, având ca obiectiv energizarea vieții orasului prin artă urbană. La 4 ani de la lansare, peste 20 de posturi de transformare ale Enel România din București, Constanța și Timișoara au fost redate comunității drept suport pentru artă urbană, ele fiind transformate în adevărate opere de artă. Până acum, proiectul a implicat peste 25 dintre cei mai apreciați artiști urbani ai momentului.