CARNAVALUL DE LA RIO a început! Regele Momo: "Să fie bucurie!" | GALERIE FOTO

CARNAVALUL DE LA RIO a început! Regele Momo: "Să fie bucurie!" | GALERIE FOTO

Regele Momo a declarat vineri deschis Carnavalul de la Rio, după înmânarea simbolică a cheii oraşului brazilian de către primarul Eduardo Paes în faţa primăriei, relatează AFP. De duminică, la carnavalul de stradă vor participa milioane de persoane.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE! Regele Momo, pe numele său real Wilson Dias da Costa Neto (27 de ani), care ocupă această funcţie onorifică prima dată, a sosit într-o limuzină, însoţit de Regina Carnavalului, Leticia Guimaraes, şi de două prinţese. Cei doi "monarhi", aleşi în cadrul unui concurs, vor deschide calea defilărilor oficiale pe Sambodromul din Rio, duminică seară, relatează Agerpres.

"Îi salut pe Majestatea Sa Regele Momo, pe Regină şi prinţese", a spus primarul. "Rege Momo, este primul dvs. an de domnie şi preluaţi oraşul într-un moment special. Sper să gestionaţi bine problemele de trafic rutier în centrul oraşului", a spus primarul, referindu-se la lucrările care încurcă în prezent circulaţia în Rio.

"Sunt foarte fericit că sunt al 15-lea Rege Momo. În numele primăriei, fiind regele celei mai mari petreceri din lume, declar deschis Carnavalul din minunatul oraş Rio de Janeiro, cu multă bucurie, dar şi cu responsabilitate. Să fie bucurie", a spus la rândul său noul edil neoficial al oraşului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe covorul roşu din faţa primăriei s-a dansat apoi samba, cu participarea şcolii Vila Isabel, învingătoare a carnavalului din 2013. Pe Sambodromul proiectat de celebrul arhitect brazilian Oscar Niemeyer vor defila şase şcoli de samba, în competiţie pentru titlul de campioană.