Carp (PNL): Pentru exerciţiile electoale din 2016 este vitala clarificarea circumstanţelor de la prezidenţialele din 2014

Carp (PNL): Pentru exerciţiile electoale din 2016 este vitala clarificarea circumstanţelor de la prezidenţialele din 2014

Secretarul executiv al PNL Radu Carp îşi exprimă încrederea că ancheta DNA referitoare la votul din diaspora de la alegerile din 2014 va fi dusă la bun sfârşit, "fără încercarea de a obstrucţiona justiţia din partea parlamentarilor".

"Pentru exerciţiile electorale de pe parcusul anului 2016, clarificarea circumstanţelor de la precedentele alegeri prezidenţiale este vitală, aşa cum a fost benefică şi clarificarea, prin intermediul justiţiei, a circumstanţelor de la referendumul din 2012", afirmă Carp, într-un comunicat remis Agerpres.

El spune că solicitarea DNA adresată Senatului referitoare la începerea urmăririi penale în cazul fostului ministru al Afacerilor Externe Titus Corlăţean ar trebui pusă pe ordinea de zi "într-un interval de timp rezonabil şi votată pozitiv".

"Nu este vorba de persoana senatorului Corlăţean, ci de necesitatea ca politicienii să nu interfereze în activitatea justiţiei. De un an şi şase luni se aşteaptă clarificarea faptelor care au dus la împiedicarea exercitării dreptului de vot în diaspora la alegerile prezidenţiale. Este momentul ca această clarificare să aibă loc pentru a cunoaşte vinovaţii", susţine Carp.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, secretarul executiv al liberalilor afirmă că PNL a luat act cu regret de poziţionările lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu referitoare la solicitarea DNA în cazul lui Titus Corlăţean.

"Prin aceste declaraţii au fost făcute presiuni asupra justiţiei şi se doreşte delegitimarea oricărei acţiuni a magistraţilor în Dosarul Diaspora. Domnul Titus Corlăţean nu a acţionat singur; cei care i-au dat ordine din partea propriului partid sau a Guvernului din care făcea parte au acelaşi grad de vinovăţie, iar cei care au refuzat să se supună consemnului de a reduce participarea la vot, personal diplomatic şi consular ori funcţionari MAE, merită întreaga consideraţie", mai spune liberalul.