Cascada Bigăr DE NERECUNOSCUT. Cum a TRANSFORMAT iarna cea mai frumoasă cascadă de la noi I GALERIE FOTO

Cascada Bigăr  DE NERECUNOSCUT. Cum a TRANSFORMAT iarna cea mai frumoasă cascadă de la noi I GALERIE FOTO

Cascada Bigăr, revelația turistică a anului 2013, oferă iarna aceasta o imagine de poveste. Considerată drept una din cele mai frumoase căderi de apă din lume, cascada Bigăr din Caraș Severin a înghețat zilele acestea, transformându-se într-o construcție naturală spectaculoasă.

Turiștii care au ajuns la cascada situată pe Paralela 45 o numesc acum ”palat de cleștar”, uimiți de formațiunile de gheață. ”Cweea ce vezi îți taie răsuflarea. Totul se întâmplă într-un peisaj de vis, rupt parcă din basme”, spune unul din ei. Zeci de turişti au mers să se bucure de feeria naturii şi au imortalizat cascada în fotografii. Perdele imense de gheaţă groasă au transformat stâncile din jurul cascadei într-un adevărat castel alb, care strălucește în lumina soarelui, în timp ce formațiuni de gheață au ”crescut” inclusive pe mușciul veșnic verde care acoperă piatra cascadei.

Aceasta e a doua transformare spectaculoasă a celei mai frumoase cascade din lume în mai puțin de jumătate de an.  Reamintim că în luna septmebrie cascada Bigăr a devenit de nerecunoscut, în urma unei viituri puternice.

Cascada Bigăr a fost catalogată drept cea mai frumoasă din lume în anul 2013, când site-ul The World Geography a alcătuit o listă cu cele mai impresionante căderi de apă. Bigăr este una dintre cele mai spectaculoase și neobișnuite căderi de apă din lume, susțin realizatorii topului. Din vara acestui an, turiștii care vor să viziteze un loc ca-n paradis pot ajunge mai ușor în rezervația naturală Izvorul Bigăr, după ce Grupul Ecologic de Colaborare Nera în colaborare cu Administrația Parcul Național Cheile Nerei – Beușița, au amenajat o potecă tematică: “Prin lumea mirifică a legendelor de pe Cheile Minișului”. Aceasta include un punct de informare despre cascada Bigăr, rezervația naturală izvorul Bigăr și Cheile Minișului, precum și indicatoare care îi îndrumă pe turiști spre principalele obiective ale zonei. ( Sursa  foto: Mihai Petruică / Facebook)

Ne puteți urmări și pe Google News