Cât de rău se pot ÎMBĂTA ruşii şi cum ies din beţie | GALERIE FOTO

Cât de rău se pot ÎMBĂTA ruşii şi cum ies din beţie | GALERIE FOTO

Se fac praf şi pulbere, în general, dar mai ales de Anul Nou.

Ruşii sunt binecunoscuţi pentru „pofta” lor nestăpânită de alcool. Oamenii de ştiinţă au descoperit de curând de ce ruşii se pot îmbăta chiar şi de zece ori mai repede decât alţi oameni care beau aceeaşi cantitate de alcool ca şi ei!

Astfel, cercetătorii au descoperit gena care provoacă acest lucru. Experţii au numit popular această genă a beţiei, "gena asiatică". Are un efect "euforizant" care se produce, cu rapiditate, sub influenţa alcoolului. Potrivit unor statistici, două treimi din ruşi sunt purtători ai acestei gene, scrie presa rusă.

Efectul este acela că posesorii acestei gene se pot îmbăta de până la zece ori mai repede decât omul normal.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cel mai eficient

În afară de faptul că induce beţia în ritm rapid, intrând în sâge, acetaldehida din alcool este toxică şi poate provoca, cu timpul, beţie cronică şi ciroza ficatului. Se mai ştie că alcoolul reduce cantitatea de sare din corp şi elctroliţii.

Însă ruşii ştiu să iasă din aşa ceva. Au metode de combatere a mahmurelii după cruntele beţii, cum ar fi supa caldă spre fierbinte, zeama de varză sau murăturile, al căror consum restabileşte echilibrul electrolitic şi cantitatea de sare pierdută din corp.

De asemenea, ei consumă mult peşte, care compensează mineralele pierdute în timpul consumului de alcool. În acelaşi timp, ruşii merg la sauna lor specifică,  unde se lovesc cu ramuri de mesteacăn. Oamenii de ştiinţă consideră că cel mai eficient tratament antimahmureală este mierea. Acest produs conţine fructoză, care ajută organismul să lupte cu efectele neplăcute ale abuzului de alcool.