Cât mai dureazã hoția bordurilor?

Cât mai dureazã hoția bordurilor?

Aș fi primul dintre bucureșteni care să aplaude grija pentru confortul urban și o și remarc, atunci când ea există și se desfășoara în interesul cetățeanului.

Din câte observ eu bani există, mai ales la Primăria Capitalei și în unele sectoare teritoriale din București. Din acest punct încep unele acțiuni edilitar-gospodărești care mă pun pe gânduri și mă revoltă.

Una dintre ele este legată de înlocuirea bordurilor. Am înțeles că a fost o acțiune patentată de Videanu, în interes propriu sau parțial propriu. Ex-Primarul General a ieșit uscat din toată povestea asta și totul putea fi uitat, ca să nu spun prescris.

Dar nu se întâmplă așa. În multe locuri din București parcă au înebunit de tot cu bordurile. Străzile sunt pline de gropi, bordurile vechi sunt foarte bune dar ele totuși sunt schimbate în timp ce denivelările sau mobilierul stradal, semnele de circulație și multe altele sunt neglijate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Explicația o știu. La borduri se poate fura cel mai ușor și cel mai sigur. Nu știu exact de ce, în construcții valoarea manoperei este direct proporțională cu costul materialului. Cu alte cuvinte, când se pun borduri ca la premiile Oscar, când vin sau pleacă laureații, pe covorul roșu, trebuie să știm că dacă bucățile acelea din piatră sunt foarte scumpe și banii plătiți pentru punerea lor sunt pe măsură.

În realitate punerea bordurilor este o operație foarte simplă. La ea nu participă academicieni ci muncitori necalificați. Banii care rămân sunt fabuloși. In sectorul 1, pe bulevardul 1 Mai sunt trei rânduri de borduri, în sectorul 5 se lucrează pe niște străduțe, pe unde nu trece nimeni, tot la borduri!

Asta încă nu e nimic, încep panseluțele, ca și cum am fi în emisfera sudică! Atenție DNA!