Cât te costă să organizezi o nuntă

Cât te costă să organizezi o nuntă

Tinerii care doresc să-şi unească destinele în 2012 trebui să pregătească, în medie, 7.000 de euro. Costurile pot fi mai mici sau mai mari, în funcţie de ce servicii aleg sau dacă preferă să delege organizarea.

Organizarea unei nunţi nu este o misiune deloc uşoară, în condiţiile crizei economice. Nu este de mirare, în această situaţie, că numărul de căsătorii a scăzut la jumătate în 2011 faţă de 2007. În plus, sunt tot mai întâlnite cuplurile care se cunună abia când apare primul copil, organizând astfel o singură petrecere 2 în 1: cea de nuntă şi cea de botez.

Pe de altă parte, şi comercianţii s-au adaptat la condiţiile de criză şi spun că au redus la maximum marjele de profit, în încercarea de a atrage cumpărători. Astfel, dacă intenţionaţi să vă căsătoriţi anul acesta, aţi putea beneficia de preţuri destul de bune.

EVZ a corelat preţurile celor peste 100 de expozanţi la târgul de nunţi Expo Ideal Mariaj, ce a avut loc la Romexpo în weekendul care s-a încheiat, cu alte oferte de pe piaţă şi vă spune cam câţi bani trebuie să aveţi pregătiţi pentru organizarea unei nunţi, în 2012.

Ne puteți urmări și pe Google News

E bine dacă ieşi pe zero

Totul depinde de ce vă doriţi de la fericitul eveniment. Însă nunta făcută pentru a câştiga bani rămâne tot mai mult o amin tire, spun reprezentanţii organizatorilor de nunţi Rebel Events. Potrivit acestora, acum, tinerii urmăresc, în primul rând, buna dispoziţie a invitaţilor şi consideră o realizare dacă, la final, ies pe zero. Preţurile medii conturate de ei sunt: 1.000 de euro pentru rochia de mireasă, 700-800 de euro pentru costumul mirelui, 2.000 de euro pentru sala perfect amenajată, încă circa 2.000 de euro pentru cheltuieli conexe precum invitaţii, mărturii, serviciile foto şi video, la care se mai adaugă formaţia, la un preţ mediu de 1.000 de euro. În total, cam 7.000 de euro.

Există, însă, şi preţuri mai mari şi mai mici decât acestea. De exemplu, o rochie de mireasă de la branduri autohtone precum White Lady sau Blossom Dress costă de la 1.200 de lei, iar o rochie cu cristale adusă din Spania costă 5.000 de euro, la Mariage a Paris. În ceea ce priveşte pantofii miresei, aceştia pot fi cumpăraţi la preţuri de la aproximativ 300 de lei sau pot fi făcuţi la comandă, după forma piciorului, la preţuri între 350-550 lei, la Kalon Shoes, sau chiar până la 1.600 lei, cu cristale, dantelă şi volănaşe, la creatorul Mihai Albu.

Pentru costumul de mire, ginerică trebuie să pregătească între 1.000 şi 1.300 de lei, pentru bran dul "Tata & Fiul", sau 1.300-2.000 de euro pentru pantalon, cămaşă, sacou, papion şi vestă, la Alexandru Ciucu.

Mai ieftin duminica

Un impact mare asupra preţului şi asupra întregii nunţi îl are localul ales. Dacă doriţi să vă reduceţi costurile, încercaţi să vă organizaţi nunta duminica. Multe restaurante şi formaţii fac reduceri pentru aceste zile.

În plus, aveţi şanse mai mari de a găsi săli libere, în condiţiile în care sâmbetele se ocupă şi cu un an înainte.

De exemplu, Militari Residence Ballroom oferă reducere de 15% pentru nunţile organizate duminica, iar preţurile pleacă de la 83 euro/meniu, fără a se percepe chiria sălii. Aranjamentul sălii este inclus. Pentru un aranjament floral trebuie să pregătiţi cam 125-170 lei.

Dacă doriţi să vă primiţi invitaţii cu o "Masă Divină", unde o domnişoară cu rochia în formă de masă destinde atmosfera, trebuie să pregătiţi 1.075 lei pentru trei ore, în sezonul cald, sau 875 lei, dacă evenimentul are loc din noiembrie până în mai.

Fântâna de ciocolată s-a demodat şi locul acesteia este luat de candy-bar, un colţişor cu dulciuri de toate felurile, care poate fi închiriat la un preţ de 200 de euro.

Şi, ca amintirea nunţii să rămână vie, dacă v-aţi hotărât să vă luaţi un fotograf şi un cameraman profesionişti şi să nu apelaţi la talentele prietenilor, pregătiţi cel puţin aproximativ 900 de euro.

Însă, un pachet de 5.400 de lei cuprinde montajul video, două videoclipuri, best moments, minim 1.000 de poze pe DVD, şedinţa foto, album foto, precum şi o fotografie mărturie care se dă invitaţilor la plecare, în oferta celor de la Nunţi de Vis. 1.000 de lei este preţul unui costum de mire cumpărat de la "Tata & Fiul"