Editura Evenimentul si Capital

Cât te va costa pașaportul electronic

14-05/vama_3-465x390
Autor: | | 1 Comentarii | 823 Vizualizari

În Monitorul Oficial de astăzi a fost publicată Ordonanța de Urgență 28/2014, prin care se elimină o serie de taxe şi tarife nefiscale și se stabilesc sumele pe care le vor plăti contribuabilii pentru obținerea unor acte.

Actul normativ simplifică sistemul de taxe în sensul abrogării unor tarife și taxe parafiscale. Guvernul a motivat abrogarea acestora fie prin faptul că încasările au fost nesemnificative, fie prin faptul că procedurile administrative privind colectarea și evidența acestor taxe sunt neperformante.

Astfel, taxa pentru eliberarea unui paşaport electronic, a unui paşaport simplu temporar sau a altui document de trecere a frontierei, procurarea unui act judiciar sau extrajudiciar, la cererea unor persoane fizice sau juridice străine, eliberarea de adeverinţe, precum şi alte servicii prestate de autorităţi se uniformizează la 22 lei.

Totodată, se elimină taxa pentru eliberarea licenței de depozit în cadrul autorizării operatorilor economici ce aveau dreptul să depoziteze semințe.

Oficiile Registrului Comerțului de pe lândă tribunale vor acorda gratuit îndrumarea prealabilă privind formalităţile legale pentru constituirea şi modificarea actelor constitutive ale firmelor, îndrumarea pentru completarea corectă a cererii de înregistrare şi a formularelor tipizate specifice activităţii registrului comerţului și vor presta gratuit tehnoredactarea cererii de înregistrare și redactarea declaraţiei pe propria răspundere a fondatorilor, administratorilor, împuterniciţilor sucursalelor şi a cenzorilor că îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege.

Prin acest act normativ se elimină taxa ce se datora către structurile de specialitate pentru eliberarea avizului privind activitățile de comercializare, de distribuţie şi de prestări de servicii în domeniul dispozitivelor medicale.

A fost eliminată taxa percepută de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă în vederea acreditării furnizorilor de servicii specializate pentru stimularea ocupării forţei de muncă ce pot să presteze servicii finanţate din bugetul asigurărilor pentru şomaj.
Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro