Cătălin Predoiu: Îmi asum că noile Coduri sunt BUNE

Cătălin Predoiu: Îmi asum că noile Coduri sunt BUNE

Candidatul PDL la alegerile prezidenţiale, Cătălin Predoiu, a declarat, la B1 TV, că este de acord cu noile Coduri, în ciuda tuturor criticilor venite din partea DNA, ICCJ, DIICOT și președintelui CSM.

"Să-mi daţi voie să am o altă părere decât doamna Macovei şi Kovesi... Eu mă raliez părerii unor alţi specialişti de marcă", a declarat Cătălin Predoiu. "Politica penală a Ministerului Justiţiei a fost întotdeauna armonizată cu opţiunile Ministerului Public. De exemplu, la solicitarea DNA infracţiunile de corupţie au fost lăsate în afara Codului Penal. Proiectele au plecat din minister numai după ce au fost discutate cu reprezentanţii Ministerului Public şi avizate de CSM. Mai mult decât atât, proiectul s-a lucrat într-o comisie mixtă care a inclus reprezentanţi ai Ministerului Public, procurori care au redactat direct textele. La acel moment nu au ridicat această problemă. Este, se pare, o solicitare pe care au formulat-o acum. Deci, este o problemă de ajustare tehnică legislativă firească într-un proces de reformă de o asemenea anvergură", a declarat Predoiu. În schimb, europarlamentarul PDL Monica Macovei i-a cerut premierului să amâne intrarea în vigoare a noilor coduri, să dea curs solicitărilor magistraților și să nu arunce justiția penală în aer. "Îi cer prim-ministrului Ponta să amâne intrarea în vigoare a noilor coduri, să dea curs solicitărilor magistraților și să nu arunce justiția penală în aer de la 1 februarie 2014", a scris Monica Macovei pe blogul său. Chiar dacă DNA a criticat codul penal şi codul de procedură penală ce urmează a intra în vigoare la 1 februarie, pentru că favorizează persoanele investigate şi exista posibilitatea modificării acestora prin ordonanţă de urgenţă, premierul Victor Ponta a afirmat că noile coduri vor intra în vigoare sâmbătă. CITIȚI ȘI:

  •  Ponta: "Sâmbătă intră în vigoare Codul Penal şi Codul de procedură penală". Deşi CONTESTATE de procurori, Guvernul NU le va modifica
  • Monica Macovei îi cere premierului Victor Ponta să amâne intrarea în vigoare a noilor coduri penale