Editura Evenimentul si Capital

Cătălin Predoiu: Nu poţi să nu ai, azi, un guvern care să nu fie cu adevărat Alba ca Zăpadă. Nu există o listă a guvernului

Cătălin Predoiu
Autor: | | 11 Comentarii | 472 Vizualizari

Deputatul PNL Cătălin Predoiu, despre care preşedintele Klaus Iohannis a spus că îl preferă ca premier, a declarat, la Realitatea TV, că nominalizarea sa de către şeful statului şi liderii liberali, ca principală opţiune pentru funcţia de şef al viitorului guvern, îl onorează şi că răspunderea pe care o presupune această poziţie nu îl sperie. El a subliniat că în ziua de azi "nu poţi să nu ai un guvern care să nu fie cu adevărat Alba ca Zăpadă".

Întrebat dacă doamna Boagiu, face parte din guvernul său, Cătălin Predoi a subliniat că nu există o listă a guvernului, ci un efort de a oferi "tuturor românilor un trai mai bun".

"Nu există o listă a guvernului în acest moment. În nenumărate rânduri au apărut în mass-media diverse variante, diverse formule. În același timp, vă spun la fel de răspicat că proiectul e făcut de o echipă, iar în această echipă lucrează oameni care au fost în administrație cum e și doamna Anca Boagiu, de altfel destul de bună să fie președinte PPE", a spus Cătălin Predoiu.

El a adăugat că în zilele următoare liberalii vor avea întâlniri în care vor adopta rezoluții importante, iar apoi, ''pe căi constituționale'', vor încerca democratic să dea un guvern care să atragă investiții, să aducă din nou încredere și soluții.

''Abia după aceea se va discuta despre lista miniștrilor. (...) Lista aceea trebuie să întrunească un număr de criterii. În primul rând integritate, nu mai e de conceput în secolul 21 România, membră în UE, să nu aibă un guvern care să nu fie cu adevărat "Albă ca zăpada". În al doilea rând profesionalism. Nu poți să ai în fruntea unui minister un om care undeva în lumea asta, într-o meserie, într-o afacere, într-o funcție publică, nu a dovedit ceva, un rezultat concret, palpabil, a scris o lege, a creat o invenție, un model de afaceri, ceva. Aceste două lucruri stau la baza alegerii viitorului cabinet, sper că va exista răbdarea necesară și în partid și în afara partidului să facem acest lucru pas cu pas, să nu punem căruța înaintea cailor. Nu voi abdica de la aceste două criterii, e o nișă, e un șubler, va avea precizie nemțească și cine nu intră prin șublerul ăla nu intră", a spus Predoiu.

Despre audierile de la DNA

În legătură cu ceea ce se întâmplă, la DNA,  el a puctat că în primul rând se văd rezultatele unui efort, al tuturor oamenilor care au pus în aplicare un mecanism.

"Vehiculul pentru justiţie sunt aceste patru mari coduri", a explicat Predoiu, care a adăugat că "o treabă bine făcută" începe să îşi arate roadele, chiar dacă aceaste roade înseamnă şi o lacrimă în colţul ochiului. Pentru că o naţiune îşi vede liderii chemaţi să dea socoteală în felul acesta"

În al doilea rând se vede că clasa politică s-a îndepărtat de scopurile ei, acelea de a se ocupa de interesele cetăţenilor.

"Toată acestă chimioterapia, acolo unde se dovedeşte cancerul corupţiei, trebuie dusă până la capăt", dar trebuie să se aducă şi altceva. "Trebuie să simplificăm legile" şi să se lucreze la prevenţie în materie de anticorupţie şi să se facă şi reforma clasei politice, a atras atenţia Predoiu. 

Programul de guvernare

În privinţa programului de guvernare pe care îl pregăteşte, împreună cu un echipa sa, el a precizat că 28 februarie este data la care vor avea discuții în partid, pe proiectul de guvernare.

"Trebuie urgentate lucrurile", a adăugat Cătălin Predoiu.

Cătălin Predoiu a fost desemnat de PNL drept premier în cazul în care partidul va ajunge la guvernare.
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro