Editura Evenimentul si Capital

Categoric: Episcopul greco catolic Virgil Bercea le cere preoţilor şi credincioşilor SĂ EVITE DOVLEACUL de Halloween

Să evite organizarea evenimentelor de Halloween.
Autor: | | 0 Comentarii | 1013 Vizualizari

De 1 noiembrie, episcopul greco-catolic Virgil Bercea le cere preoţilor şi credincioşilor să celebreze Sărbătoarea Tuturor Sfinților şi să evite organizarea evenimentelor cu “dovleacul de Halloween”, pe care o consideră “lipsită de sacralitate”.

Episcopia greco catolică Oradea a transmis un comunicat semnat de episcopul Virgil Bercea în care acesta îi îndeamnă pe preoţi şi credincioşi ca de 1 noiembrie să celebreze Sărbătoarea Tuturor Sfinţilor şi să evite organizarea evenimentelor de Halloween, care sunt “lipsite de sacralitate”.

Pace şi binecuvântare

“Rolul nostru al preoților și al fiecărui creștin este de a propovădui Cuvântul făcut trup, de a propovădui Evanghelia în zilele noastre ceea ce înseamnă iubire și iertare, înțelegere și bunăînvoire, pace și binecuvântare”, se arată în comunicat.

Potrivit informării, Biserica a încercat de-a lungul vremii “să dea sens și valoare vieții”, într-o societate în care s-au înmulţit “fenomene cu caracter lipsit de sacralitate precum Haloween”.
În acest context, episcopul Bercea a atras atenţia că Biserica Catolică, la 1 noiembrie, celebrează Sărbătoarea Tuturor Sfinților.

“Vă îndemn pe fiecare dintre Sfințiile Voastre precum și pe toți credincioșii să vorbiți lumii despre valoarea Sărbătoriri Tuturor Sfinților care unește cerul cu pământul în rugăciune precum vă îndemn să evitați organizarea altor evenimente precum cele cu dovleacul de Halloween”, se mai arată în comunicat, potrivit Vocea Transilvaniei.
Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate