CAZUL care i-a lăsat mască pe medicii din Craiova. „Cred că e ceva unic în istoria medicinei. Parcă ar fi evadat de la Auschwitz”

CAZUL care i-a lăsat mască pe medicii din Craiova. „Cred că e ceva unic în istoria medicinei. Parcă ar fi evadat de la Auschwitz”

Femeia din comuna doljeană Sadova, care a fost adusă, miercuri, în stare gravă la Spitalul Județean de Urgenţă din Craiova, după ce a fost bătută cu bestialitate și violată, i-a şocat şi pe medici.

Vârsta înaintată a femeii, 99 de ani, dar şi modul în care arăta, i-a făcut pe doctori sp creadă că un astfel de caz poate fi considerat unic în istoria medicinei. „Numai o bestie putea să facă așa ceva. Nu am mai întâlnit până acum un astfel de caz, o femeie care să fie desfigurată în asemenea hal. În septembrie împlinea 100 de ani, arăta ca un schelet, era numai piele și os, și totuși a fost lovită și umplută de vânătăi", a spus, pentru gds.ro, unul dintre medicii care au preluat-o pe femeie de la Sadova. Stana Crețu locuia singură și a fost descoperită de un vecin dezbrăcată și plină de sânge. Violul a fost confirmat de medici, pe lângă multiplele plăgii și contuzii. "Are foarte multe plăgi și contuzii pe trunchi și membre, fața îi este desfigurată și are și o luxație de umăr drept. Tomografia nu arată leziuni cerebrale, femeia este conștientă, dar e dezorientată. Am peste 40 de ani de medicină, dar așa ceva nu am mai văzut. Am mai avut cazuri de violuri la 75 de ani, la 80 de ani, dar la 99 de ani niciodată”, a precizat unul dintre medicii care o îngrijesc pe bătrână. "Problema nu sunt leziunile, ci starea sa biologică. Nemâncată, neîngrijită, parcă ar fi un deținut evadat de la Auschwitz", a adăugat acesta. Poliția anchetează cazul, pentru a descoperi cine se face vinovaat de această faptă. „În acest caz s-a întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de viol, violare de domiciliu și vătămare corporală și se desfășoară activitățile specifice pentru identificarea și prinderea autorului. Ancheta este în derulare, existând deja un cerc de suspecți”, a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.