Cazul violatorilor din Vaslui. Fost magistrat: „Pedepsele sunt blânde, pentru că s-a judecat local!”

Cazul violatorilor din Vaslui. Fost magistrat: „Pedepsele sunt blânde, pentru că s-a judecat local!”

Avocata fetei violate nu se aștepta la sentințe de sub 10 ani. Judecătorii au simțit și ei presiunea, ar fi o explicație dată de un fost magistrat

Cei şapte tineri acuzaţi că au violat o fată de 18 ani au fost condamnaţi, ieri, de Judecătoria Vaslui, la pedepse cuprinse între cinci ani şi opt luni şi opt ani şi patru luni de închisoare, precum şi la plata unor daune morale de 50.000 de lei către tânără.

Verdict supărător

Sentința nu este definitivă. Sentințele dictate de judecători sunt: Burada Silviu (21 ani) - condamnat la opt ani și patru luni de închisoare cu executare, Burlacu Paul Andrei (28 ani) - șapte ani, cu executare, Avădanei Silviu (22 ani) - șapte ani, cu executare, Bolboceanu Petrică (23 ani) - șapte ani de închisoare cu executare, Boicu Ionuț Bogdan - cinci ani și opt luni cu executare, Rotaru Alin Dumitru - cinci ani și opt luni cu executare, Surleac Ioan - cinci ani și opt luni cu executare. Verdictul instanţei a uimit pe mulţi dintre cei implicați în actul de justiție. În primul rând, avocata Mioara Donosă, apărătoarea tinerei consideră pedepsele prea blânde: „Nu mă așteptam la pedepse sub 10 ani. Poate să fi fost de 10 ani pentru cei care au recunoscut! Sunt curioasă cum a fost calculat prejudiciul, pentru că suma este extrem de mică şi, probabil, că fata nu o va primi niciodată”. Şi Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei( AID) a avut o reacţie: „Solicităm Inspecției Judiciare concluziile cercetării administrative în cazul magistraţilor din Vaslui implicaţi în dosar. Chiar dacă nu sunt infractori periculoşi, faptele tinerilor nu sunt tolerate în puşcărie”, a declarat Alex Cumpănaşu.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Cazul nu trebuia să se judece la Vaslui!”

Un fost judecător crede că este o mare greșeală faptul că acest caz s-a judecat la Vaslui, pentru că și judecătorii se tem de opinia comunității din care fac parte. „Ar fi fost potrivit să se fi judecat, mai întâi, cererea de strămutare. Faptul că sentințele sunt mici este o dovadă că și judecătorii au fost sub presiunea publică. Sunt ferm convins că trebuia judecat în altă parte. Judecătorii se pot teme și ei de furia oamenilor din zonă!”, a declarat, pentru „Evenimentul zilei”, un cunoscut fost judecător care a preferat să își păstreze anonimatul. De asemenea, spune că „e vai de fată și de sufletul ei. Din păcate, pentru ea nu se poate face nimic. Nu o să o ferească nimeni de vorbele care i se vor arunca și, cine știe, poate nu o mai ia nimeni de soție!”.