Ce aduce nou Programul Rabla în 2014?

Ce aduce nou Programul Rabla în 2014?

După experienţele din anii precedenţi, autorităţile au decis să modifice şi anul acesta modul în care se va derula programul Rabla, care oricum va debuta mai târziu decât şi-ar fi dorit producătorii şi dealerii auto.

Anul acesta, vor fi disponibile 20.000 de tichete, cu un buget total de 140 milioane lei.

Pe lista modificărilor propuse de autorităţi se numără şi faptul că, pentru prima dată, tichetele Rabla nu vor mai fi acordate fizic beneficiarilor. Persoanele fizice care doresc să beneficieze de un tichet electronic se vor adresa direct producătorilor sau dealerilor validaţi în program.

De asemenea, se va utiliza un singur tichet electronic pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, valoarea acestuia este de 6.500 lei. Pentru stimularea achiziţionării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se va oferi posibilitatea acordării, pe lângă prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 lei pentru:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • achiziţionarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6;
  • achiziţionarea unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de
  • emisii ce CO2 mai mică de 100g/km;
  • achiziţionarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.

În plus, în program vor intra şi autovehicule cu o vechime mai mare sau egală cu 8 ani, indiferent că acestea sunt deţinute de persoane fizice şi juridice sau de instituţii publice.

Atât producătorii, cât și dealerii au sublinita în repetate rânduri că, pentru a avea rezultate pozitive semnificative, programul Rabla ar trebui să debuteze încă din luna februarie a acestui an.