PUBLICAȚIILE NOASTRE:

Social

Ce feluri de mâncare din bucătăria GERMANĂ ar trebui să încerci. Iată şi reţetele

Autor: | | 28 Comentarii | 11755 Vizualizari
Este vorba despre ceva consistent.
Germania are o bucătărie foarte consistentă şi renumită pentru importanţa acordată mâncării.

Este vorba despre o bucătărie extrem de variată, având la bază preparate din carne, cele mai faimoase fiind cele sub formă de cârnaţi. La capitolul garnituri şi specialităţi din legume stă foarte bine. Aici găsim tăieţeii (Spätzle - care conţin foarte mult gălbenuş de ou), găluştele (Klöße sau Knödel - din cartofi sau pâine uscata), cartofii şi tocăniţele (pe bază de legume).

Legumele ocupă un rol important în bucătăria germană: sparanghel, spanac, mazăre, fasole, castraveţi muraţi şi în special varza, care poata fi fiartă, călită sau murată (Sauerkraut).

La grătar

Produsele şi preparatele din peşte nu sunt foarte renumite, potrivit specialiştilor în gastronomie, dar se găsesc aproape la orice restaurant cu specific german. Aici “se încadrează” crapul, ştiuca şi bibanul, dar în special păstrăvul. De obicei peştele se găteşte la gratar şi este garnisit cu legume.

Este de precizat faptul că în Germania există peste 1.500 de reţete numai pentru prepararea cârnaţilor, Weißwurst (cârnat alb) fiind una dintre ele. Această reţetă este un preparat tradiţional bavarez din carne de viţel şi şuncă de porc, condimentat cu lămâie, pătrunjel, ceapă, nucşoară şi ghimbir.

Cârnaţii se servesc de obicei cu muştar dulce. Carnea de porc este cea mai consumată, dar şi cea de vită sau pui. Produsele din vânat apar şi ele în aria culinară a germanilor, iar aici găsim preparate din iepure, mistreţ şi căprioară. Adoptând şi influenţe vieneze, şniţelul şi-a făcut loc în bucătăria germană, de multe ori fiind asociat direct cu aceasta.

Se mai lasă la cuptor

Iată şi câteva reţete ale bucătăriei germane: Salată bavareză - mere şi caşcaval tăiate cubuleţe, cu maioneză, salată verde, sare şi piper, Cartofi Harz - piure de cartofi cu lebăr, ceapă, sare şi boia, puse la cuptor (se fac nişte adâncituri în compoziţie, în care se adaugă ouă crude şi se mai lasă în cuptor până când se găteşte), Angemacht de pui - supă de pui cu rântaş din faina şi unt, la care se mai adaugă ceapă, felii de lămâie, sare şi piper, Apflerotkohl - varză călită în tigaie, la care se adaugă măr ras, ceapă tocată, oţet, sare, piper şi un pic de zahăr, Salată germană cu carne - mazăre cu limbă de vacă, măsline şi castraveţi (tăiate pai), la care se adaugă maioneză, sare, piper şi ulei de măsline.

 


Tag-uri: germana, retete, bucatarie, feluri, mancare
În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce feluri de mâncare din bucătăria GERMANĂ ar trebui să încerci. Iată şi reţetele.




SPUNE-TI PAREREAAcum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Cele mai distribuite articole similare

Libertatea

RTV

B1

Ziare.com

Unica

Capital

Fanatik

Alte articole EVZ pe aceeasi tema

spune-ti parerea Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>





Pentru a instaura un cadru civilizat de discuţii, de eliminare a "postacilor" de partid sau a celor plătiţi ca să blocheze un articol civilizat, am adoptat următoarele soluţii, în privinţa comentariilor:
  • 1) Moderarea comentariilor lăsate în formularul de la finalul articolelor o dată la o oră – în acest caz, comentariile nu vor apărea instant.
  • 2) Postarea instant a comentariilor lăsate prin intermediul contului de facebook – în acest caz comentariile vor fi postate imediat. Puteţi să vă faceţi cont de Facebook aici.
Orice critică este acceptată pe site-ul evz.ro, cu condiţia păstrării unui limbaj civilizat, toate aceste măsuri fiind şi în sprijinul celor interesaţi să-şi expună punctele de vedere fără a mai fi hărţuiţi.
Sperăm că veţi înţelege adevărata valoare a demersului evz.ro şi vă veţi asuma responsabilitatea alături de noi.

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul EVZ.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F




Ma abonez la newsletter
Sunt de acord cu termenii si conditiile concursului
* Toate campurile formularului sunt obligatorii