Ce lasă în urmă Corneliu Vadim Tudor: un lung şir de procese

Ce lasă în urmă Corneliu Vadim Tudor: un lung şir de procese

Corneliu Vadim Tudor a fost dat în judecată în mai multe cazuri pentru insultă și calomnie, în urma pamfletelor apărute, fie sub semnatura sa, fie sub pseudonimul Alcibiade, în revistele România Mare și Politica. Cele mai multe dintre aceste procese au fost pierdute.

Anul acesta, fostul europarlamentar s-a ales cu două procese după ce a jignit doi colaboratori. Este vorba despre Marian Cezar Cătălin, făcut “proxenet” în momentul în care tânărul a susţinut în spaţiul public faptul că Vadim Tudor i-a plătit o leafă mai mică decât i se cuvenea şi despre Ioan Bâldea, membru PRM.

Tot anul acesta, politicianul a pierdut un proces în faţa deputatului PSD Ana Birchall, care l-a acuzat de calomnie, iar pentru jignirile pe care i le-a adus si pentru prejudiciul de imagine creat, i-a cerut lui Vadim 40.000 de euro.

Un alt proces, intentat de Vadim de această dată, a fost cel cu Gheorghe Funar. În urma Congresului PRM organizat la Alba Iulia, pe 27 iulie 2013, s-a hotarat excluderea din partid a lui Corneliu Vadim Tudor, prin vot deschis, iar Gheorghe Funar a fost ales noul preşedinte al partidului. Vadim a contestat în instanţă această decizie de excludere şi a câştigat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mult, un scandal a izbucnit, în 2013, între Corneliu Vadim Tudor şi Victor Piţurcă.

După ce echipa României a suferit o înfrângere în urma unui meci cu Olanda, tribunul a scris un pamflet la adresa selecţionerului roman. Materialul defăimator l-a suparat teribil pe Victor Piturca. Selecţionerul român l-a dat în judecată.

De asemenea, cu un an în urmă, în 2012, Corneliu Vadim Tudor a fost trimis in judecata pentru nerespectarea unor hotărâri judecătoreşti, ultraj şi tulburarea ordinii publice.

Mai exact, în ziua de 4 ianuarie, când executorul judecătoresc a mers să evacueze sediul PRM şi a cerut celor prezenţi să părăsească imobilul pentru a se putea îndeplini actul de justitie, europarlamentul “a început proferarea a numeroase cuvinte şi expresii injurioase şi a ameninţat cu exercitarea actelor de violenţă împotriva executorului judecătoresc", aşa cum se arată în dosar.