Ce mai face Crin Antonescu de când a „dispărut” din politică

Ce mai face Crin Antonescu de când a „dispărut” din politică

Fostul șef al liberalilor așteaptă să i se termine mandatul de senator pentru a ieși din politică. Este deja absent din Parlament și colegiul său electoral de multe luni de zile.

Deși invitat de onoare al evenimentul PNL de aniversare a 140 deanidelaînființarea partidului, de la Opera Română, a fost președintele Klaus Iohannis, toți ochii au fost îndreptați marți seară înspre fostul șef al liberalilor, Crin Antonescu. A fost una din puținele apariții publice ale acestuia, altădată cu prezențe savuroase și numeroase.

De altfel, Antonescu s-a lăsat cu greu convins să participe la eveniment, confirmând participarea târziu, potrivit unor surse liberale. În discursul susținut cu acest prilej, Antonescu a precizat că este „ultima oară când se adresează unei asemenea adunări liberale” şi că le urează să aibă puterea de a apăra Parlamentul și prezumția de nevinovăție, chiar dacă sunt arestați adversari politici. „E pentru ultima oară când mă adresez unei adunări liberale. N-am nici interese, nici aşteptări”, a spus Crin Antonescu.

În străinătate

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu părul mai lung decât de obicei și cu câteva kilograme în plus, Antonescu a fost în centrul atenției colegilor de partid, dar și al presei.

Foarte mulți i-au cerut autografe sau să se fotografieze cu ei, unii remarcând pe la colțuri că pare trist. ”Gata, am scăpat de voi!”, le-a transmis el jurnaliștilor, în timp ce pleca de la Operă, la puțin timp după ce Iohannis și-a încheiat discursul.

„Stă în casă și citește, asta face în majoritatea timpului. Mai merge pe la Strasbourg și Bruxelles cu soția lui (europarlamentarul PNL Adina Vălean- n. red.). Rareori mai vorbește cu colegii de partid, printre cei cu care mai ține legătura, numărându-se Marian Petrache sau deputatul PNL de Cluj, Radu Zlati”, ne-au declarat surse liberale apropiate fostului președinte PNL.

„Crin Antonescu pune în practică ce a declarat ca poziție publică, demisia sa în acest moment ar ridica probleme partidului și a redus activitatea”, a declarat, pentru EVZ, Radu Zlati. El a precizat că discută doar lucruri personale cu fostul șef al liberalilor și că regretă că acesta a luat decizia de a se retrage din viața politică.

Nu a mai vorbit în plenul Senatului de un an

Potrivit site-ului Senatului, Crin Antonescu nu a mai luat cuvântul în plenul Senatului de pe data de 17 iunie 2014. În total, din momentul în care a fost ales în funcția de senator a avut 55 de luări de cuvânt, nu a avut nicio declarație politică, nicio întrebare sau interpelare și doar 9 inițiative legislative, ultima tot din 2014.

Pe vremuri orator redutabil, fostul șef al PNL a avut ultima intervenție în plenul Senatului, în iunie 2014.

De altfel, vizitele sale în colegiul din Teleorman pot fi numărate pe degetele la o mână, chiar dacă, în campania pentru alegerile parlamentare din 2012, Antonescu a prezentat și un program pentru municipiul Alexandria și cele 26 de c o m u n e care compun colegiul în care a candidat.

Mai mult, în cadrul uneia din puţinele vizite făcute în judeţul care i-a asigurat un loc în Senat, liderul liberal a dat de înţeles că nici măcar nu ştie pe ce stradă se află cabinetul în care ar trebui să-şi desfăşoare activitatea în perioada alocată deplasărilor în teritoriu, potrivit ziaruldeteleorman. ro.

Îndepărtat de la butoane de proprii colegi

Crin Antonescu a început să își piardă influența în partid după ce PNL a luat decizia de a ieși de la guvernare. Ulterior, urmare a unui complot pus la cale de Ludovic Orban și Teodor Atanasiu, a fost înlocuit din poziția de prezidențiabil de Klaus Iohannis, acțiune de care primarul Sibiului nu era străin, dar și din cea de șef a PNL. În plus, a demisionat din funcția de șef al Senatului.„Nu cred că l-a părăsit sau trădat cineva. N-a existat niciun fel de complot”, a spus Iohannis atunci. În februarie 2015 a anunțat că se va retrage din viața politică la finalul mandatului de senator. Întrebat ce vrea să facă după ce își încheie cariera politică, Antonescu a răspuns: „Mi-ar plăcea foarte mult să revin la o catedră, să scriu, s-au adunat multe cărți necitite și măcar una nescrisă.”