Ce NOUTĂŢI în TEHNOLOGIE aduce anul 2014. La GADGET-uri la obiectele INTELIGENTE din locuinţă

Ce NOUTĂŢI în TEHNOLOGIE aduce anul 2014. La GADGET-uri la obiectele INTELIGENTE din locuinţă

În 2014, oamenii vor fi mai atenţi cu privire la protecţia datelor personale, asta pentru că Edward Snowden a dezvăluit şi partea nevăzută a anumitor servicii secrete. Pe de altă parte, va şi anul aşa numitelor “wearables”, un pariul tuturor producătorilor hi-tech din lume.

În plus, în 2014, piaţă smartwatch-urilor va exploda, scrie yoda.ro care trece în revistă cele mai interesante proiecte inovative ce tin de tehnologie şi care vor prinde cu adevărat viaţă în anul acesta.

Google Glass. Ochelarii aceştia vor fi lansaţi în 2014, deşi Google i-a anunţat în 2013 şi au putut fi testaţi. Google Glass vor deveni disponibili încă din primul trimestru al anului 2014. Cel puţin aşa promite Google. Cert este că Google Glass va revoluţiona modul în care folosim tehnologia.

Meta Spaceglasses sunt şi ei ochelari care au funcţii de realitate augmentată. Aceştia vor fi lansaţi în iulie. Meta Spaceglasses  ne vor permite să vedem lumea într-un mod cu totul diferit. Cu alte cuvinte, suprafaţă de 15 ori mai mare decât cea oferită de Google Glass ar putea crea prima interfaţă holografică cu adevărat perfect funcţională. O altă utilitate a realităţii augmentate s-ar putea adresa motocicliştilor. Cască cu heads-up display a trecut deja testele de siguranţă şi le va oferi purtătorilor informaţii despre vreme sau trafic, navigaţie, muzică, funcţia unei oglinzi retrovizoare sau cea de telefon.

Ne puteți urmări și pe Google News

Smartwatch. În 2014, piaţă smartwatch-urilor va exploda. Ştim, Samsung Galaxy Gear nu a fost nici pe departe un hit. A fost însă primul din genul lui. Există zvonuri conform cărora cei mai mari giganţi din lumea IT-ului lucrează la propriile versiuni. Vom vedea în 2014, cel mai devreme la CES 2014 sau la MWC 2014 dacă Microsoft, Google, Qualcomm, LG sau Apple îşi vor lansa propriile ceasuri inteligente. LG lucrează deja la ceasul G-Arch, dar cel mai probabil, Google va avea prima lansare, din moment ce se pregăteşte deja să treacă la producţia de masă pentru noul ceas, conform The Wall Street Journal.

De cealaltă parte însă, cea mai aşteptată lansare ar fi iWatch-ul Apple. E presupunerea pe care o fac toţi analiştii şi nimeni nu ştie deocamdată dacă va deveni realitate sau nu. Avem însă câteva indicii care ne fac să credem că Apple va intră în hora ceasurilor smart cu iWatch, din moment ce compania din Cupertino a angajat lunile trecute câţiva executivi din lumea modei, inclusiv fostul CEO Yves Saint Laurent, Paul Deneve, care are acum în grijă “proiectele speciale” ale Apple. Un alt indiciu ar fi faptul că Apple a înregistrat în luna iulie marca “iWatch”.

Telefoane. 2014 va fi şi anul smartphone-urilor mari, a phablet-elor.

Televizoarele cu ecran curbat. Liniile curbe vor da trendul gadgeturilor. LG a făcut primii paşi cu telefonul LG G Flex şi televizoarele cu ecran curbat. Iar televizoarele HD şi Ultra HD vor deveni mai accesibile că preţ. Chiar şi Google a început să testeze apele televiziunii cu Chromecast şi se pare că pregăteşte un nou set-top box pentru 2014. Că de fiecare dată când vine vorba de predicţii, nu putem să nu amintim de Apple. E deja prea multă vreme de când tot auzim că Apple pregăteşte propriul televizor.

Tehnologia touch. 2014 se întrevede a fi anul în care vom auzi din ce în ce mai mult de controlul gadget-urilor prin gesturi. Senzorul Kinect e de mult timp lansat pe piaţă, Samsung Galaxy S4 poate fi controlat prin gesturi, în noiembrie 2013 Apple a cumpărat PrimeSense, firma de tehnologie prin gesturi iar senzorul Leap Motion face deja furori şi va deveni standard pentru laptopurile HP. Aşa că tehnologii de genul celor văzute în Misiune Imposibilă, nu mai sunt chiar de domeniul fantasticului.

Internet of things. Conceptul a fost poate promovat exagerat în 2013, dar până acum i-a lipsit tehnologia care să îl pună în practică. Detectoare de fum conectate la internet, ibrice care pot fi controlate prin telefon sau furculiţe care vibrează dacă nu mănânci corect au apărut deja, surprizele pe care le aduce noul an în acest domeniu sunt aşteptate cu mare interes. Chiar dacă casă a viitorului nu va fi aproape de realitate în 2014, o speranţă însă pentru tehnologiile Machine2Machine a dat-o şi parteneriatul dintre Qualcomm, LG şi Fundaţia Linux. Acestea vor să creeze un limbaj comun de comunicare pentru toate device-urile din casă, încheie yoda.ro. ARTICOLE POPULARE:

  • A SLĂBIT atât de mult încât SOŢUL său NU a mai RECUNOSCUT-O când s-a întors din Afganistan | GALERIE FOTO

  • PENIBILI DE REVELION. S-au ÎMBĂTAT CRIȚĂ la petrecere și apoi s-au BĂTUT CU POLIȚIA sau au ajuns SĂ SE FACĂ DE RÂS | GALERIE FOTO

  • ALPINIST EXPERIMENTAT, un COPIL de 9 ani. Un BĂIEŢEL a escaladat vârfurile Kilimanjaro, Whitney şi Aconcagua | GALERIE FOTO