Ce putem vedea la televizor în format 3D

Ce putem vedea la televizor în format 3D

High TV e singurul post disponibil la noi.

La televizoarele de ultimă generaţie, vizionarea în 3D e o banalitate. Au scăzut şi preţurile modelelor din seriile mai vechi, care se promovau ca fiind cu 3D. Cel mai ieftin, full HD, cu LED şi cu o diagonală de 81 cm costă sub 2.000 de lei.

Până să apară prima televiziune autohtonă care să difuzeze conţinut 3D, companiile de cablu încearcă să introducă în oferte programe din străinătate. În acest moment, singurul canal distribuit în România, care are conţinut 3D, este High TV. Acesta este disponibil doar în oferta celor de la UPC şi oferă filme, emisiuni sportive, documentare şi muzică, toate în format tridimensional.

Pentru a urmări acest program trebuie să ai un abonament la unul dintre pachetele de televiziune digitală prin cablu, un mediabox HD sau HD-DVR şi, bineînţeles, un televizor 3D cu ochelari speciali. Tot UPC, în perioada 27 mai - 10 iunie, va transmite, live, turneul de tenis Roland Garros.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei de la compania RCS&RDS spun că au şi ei în teste un astfel de serviciu şi va fi introdus în ofertă cât de curând. În Europa există opt canale dedicate 3D. Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt Canal+ (Franţa), Sky (Germani) sau Viasat (Scandinavia). De curând, şi Discovery a anunţat ca va încearca să cucerească Europa cu un canal de documentare exclusiv 3D. Deocamdată, acesta, construit în colaborare cu Sony şi Imax, este disponibil doar în Anglia şi, de la 1 mai, în Turcia. De asemenea, BBC a anunţat că o mare parte dintre competiţiile de la Jocurile Olimpice vor fi transmise în 3D, în Marea Britanie, contra cost. Citiți și:

  • Cât costă 3D, noua modă la televizoare