Ce să faci ca să nu mai fii stresat ÎNAINTE DE EXAMENE

Ce să faci ca să nu mai fii stresat ÎNAINTE DE EXAMENE

Pentru copii, orice formă de vizualizare pozitivă ia forma unui amuzament pe care îl adoptă foarte repede și pe care îl adaptează mai târziu altor situații din viața lor de zi cu zi.

Pentru copii, orice formă de vizualizare pozitivă ia forma unui amuzament pe care îl adoptă foarte repede și pe care îl adaptează mai târziu altor situații din viața lor de zi cu zi. Potrivit specialiştilor, la vârsta adolescenței, acest mic joc cere ceva mai mult antrenament, relatează site-ul huffingtonpost.fr., citat de către Agerpres. Majoritatea oamenilor recurg la respirația toracică, ceea ce provoacă tensiuni. Or, cel mai bun mijloc de a regăsi liniștea emoțională este acela de a se reconecta la respirația abdominală. Luați exemplul bebelușilor care dorm și observați cum se ridică abdomenul lor la fiecare inspirație. Pentru mai multă eficiență, puteți adăuga o vizualizare, închipuindu-vă o culoare ceva mai închisă când tot dioxidul de carbon este expulzat prin expirare și o frumoasă lumină la inspirarea oxigenului.

Ritualul liniștitor

După cum se știe, persoanele care au de gestionat o cantitate însemnată de adrenalină (campionii, actorii...) au un gest numai al lor care le permite să se destindă. Oricine poate adopta un ritual care să fie gestul său antistres (încrucișarea degetelor, strângerea pumnului...). Pentru a găsi gestul potrivit, este preferabil să vă focalizați mai întâi pe respirație, ca în exercițiul precedent. Odată destins, faceți prima mișcare care vă vine în minte. Repetând exercițiul de mai multe ori, senzația de destindere va fi asociată cu acest gest. Vă va fi de ajuns să-l repetați în fața foii albe pentru a simți ușurarea. În aceeași ordine de idei, un obiect poate fi asociat gestului. De exemplu, o piatră pe care o veți pune în buzunar și pe care o veți atinge de fiecare dată când veți simți nevoia de a vă liniști.

Ne puteți urmări și pe Google News

Îl metamorfozaţi

Puțin stres este necesar pentru a stimula energia și concentrarea. Când stresul este însă prea mare, este util să învățați să-l stăpâniți pentru a nu vă deranja în timpul examenului. Iată o vizualizare simplă care vă va permite să simțiți impactul gândirii asupra corpului. După ce ați efectuat zece respirații abdominale, încercați să percepeți unde este situat 'bulgărele' de stres (în abdomen, de exemplu) și distingeți-i culoarea, forma, consistența. Imaginați-vă apoi că îl micșorați sau îl metamorfozați într-o minge de spumă ușoară și colorată ori într-un un balon de săpun, o bulă de șampanie... Această transformare este liniștitoare.

În încheiere, iată un exercițiu bine cunoscut de atleții care se pregătesc să câștige o cursă sau un meci: adoptarea unei atitudini pozitive! Gândiți-vă la toate succesele avute (chiar și la cele mai mici) și revedeți-le!  Este momentul de a face plinul pentru a pune toate șansele de partea dumneavoastră și de a vă imagina apoi aceeași energie în