Ce TREBUIE să faceți dacă vă întoarceți acasă din vacanţa de Revelion. Poliția vă dă câteva sfaturi deosebit de importante

Ce TREBUIE să faceți dacă vă întoarceți acasă din vacanţa de Revelion. Poliția vă dă câteva sfaturi deosebit de importante

Poliţiştii le recomandă turiştilor care se întorc acasă după vacanţa de Revelion să aleagă şi rute alternative în condiţiile în care, din experienţa anilor trecuţi, valorile de trafic vor creşte considerabil, atenţionând, totodată, că există riscul formării poleiului pe şosele.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, în această perioadă, poliţiştii rutieri acţionează cu efective sporite, în punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere şi la orele cu trafic intens, atât pentru asigurarea fluenţei circulaţiei, cât şi pentru siguranţa deplasărilor participanţilor la trafic. "Având experienţa anilor trecuţi, când au apărut probleme legate de fluenţă la întoarcerea spre casă a celor plecaţi să-şi petreacă sărbătorile, în special pe rutele dinspre staţiunile montane, facem apel către toţi participanţii la trafic să ia în considerare şi oportunitatea alegerii unei rute de rezervă, având în vedere premisa creşterii valorilor de trafic", precizează sursa citată.

Astfel, pentru evitarea problemelor apărute ca urmare a aglomerării Drumului naţional 1 şi pentru evitarea ambuteiajelor ce pot apărea pe fondul depăşirii capacităţii de preluare a valorilor de trafic, poliţiştii le recomandă şoferilor să aleagă rute alternative pentru a se întoarce acasă din vacanţa de Revelion petrecută în staţiunile montane, cum ar fi: DN 1A Braşov-Săcele-Cheia-Vălenii de Munte-Ploieşti-Buftea-Bucureşti şi DN73 Braşov-Bran-Câmpulung Muscel-Piteşti- Autostrada A1 (Piteşti - Bucureşti).

Celor care au ales varianta clasică, poliţiştii rutieri le recomandă ca de la Sinaia să folosească şi varianta DN71 Sinaia-Moroieni-Fieni-Târgovişte-Bucureşti.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totodată, poliţiştii recomandă şoferilor să circule cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului şi să mărească distanţa în mers, reamintind, totodată, că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Având în vedere că până în 3 ianuarie 2016 este în vigoare o informare meteorologică potrivit căreia vremea se va menţine rece în toată ţara şi se vor înregistra temperaturi coborâte, ger noaptea şi dimineaţa, poliţiştii avertizează că există riscul formării poleiului, în condiţiile unui carosabil ud.

Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere, Centrul Infotrafic îi atenţionează pe şoferi că şi în condiţiile unui carosabil uscat se pot întâlni porţiuni umede, unde există risc de formare a poleiului, astfel că trebuie redusă viteza de deplasare şi mărită distanţa în mers faţă de autovehiculele care circulă în faţă. (sursa: mediafax.ro)