Ce urmează pentru Astra Asigurări

Ce urmează pentru Astra Asigurări

KPMG, în calitate de administrator special, va întreprinde o serie de măsuri de natură prudenţială în scopul redresării financiare a societăţii Astra în cel mai scurt timp posibil, potrivit unui comunicat al companiei.

"Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis deschiderea procedurii de redresare financiară prin administrare specială a companiei Astra. Măsura redresării financiare prin administrator special nu are implicaţii asupra activităţii comerciale desfăşurate de societate - contractele de asigurare în vigoare urmând a se derula în condiţii normale - ci este menită să contribuie la re-echilibrarea parametrilor financiari", scrie în comunicatul prezentat de Agerpres.

KPMG precizează că a pus la dispoziţie o echipă specializată de profesionişti în asigurări, finanţe, fiscalitate, avocatură, actuariat şi specialişti în tehnologia informaţiei pentru a duce la îndeplinire mandatul primit în condiţiile legii.

De asemenea, reprezentanţii companiei au afirmat că administratorul Special al Astra SA, KPMG, în baza mandatului încredinţat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară şi în exercitarea obligaţiilor legale ce decurg din aceasta poziţie, se concentrează pe diagnosticul şi logistica necesare pentru continuitatea şi securizarea activităţii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Paşii administrării speciale

"În acest moment, Administratorul Special analizează situaţia Astra SA şi ia măsurile urgente pentru stabilirea priorităţilor de acţiune, cu informarea şi consultarea ASF", scrie în comunicat.

Primele operaţiuni făcute au fost "plăţi către asiguraţi (clienţi) şi partenerii de afaceri, în decursul zilei de joi, 20 februarie."

ASF a comunicat deja că toate poliţele de asigurare emise de către Societatea Asigurare-Reasigurare Astra SA rămân valabile de la momentul emiterii până la expirare, iar societatea va onora din propriile disponibilităţi financiare existente sau rezultate din administrarea specială toate solicitările care decurg din poliţele de asigurare.