Editura Evenimentul si Capital

Ce va pierde omenirea și nu va mai recupera niciodată

Daca se mentine tendinta actuala e grav
Autor: | | 0 Comentarii | 624 Vizualizari

În următorii 35 de ani, în perioada 2016 - 2050, se va tăia în întreaga lume o arie din pădurile tropicale de mărimea Indiei, a avertizat luni ONG-ul american Center for Global Development, citat de EFE.

Potrivit unui studiu publicat de organizație, dacă se menține tendința actuală, în 2050 planeta va pierde 289 de milioane de hectare de păduri tropicale, o suprafață similară cu cea a Indiei și a șaptea parte din totalul pădurilor tropicale pe care le avea Pământul în 2000.

Studiul, realizat de cercetătorii Jonah Busch și Jens Engelmann, conchide că această tăiere de pădure va trimite în atmosferă 169 gigatone de bioxid de carbon, a șasea parte din totalul gazelor emise în atmosferă, care trebuie evitată dacă se dorește ca temperatura globului să crească în viitor cu 2 grade. Potrivit studiului, pentru a se evita acest lucru trebuie pus un preț asupra acestor emisii de gaze de carbon.

Un preț universal de 20 de dolari pe tona de bioxid de carbon emis în atmosferă, între 2016 și 2050, ar evita să fie emanate în atmosferă 41 gigatone de CO2 provenite din defrișarea tropicală. În timp ce un preț de 50 de dolari pe tonă ar evita trimiterea în atmosferă a 77 de gigatone, potrivit estimărilor studiului.
Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro