Editura Evenimentul si Capital

Ce vor face membrii conducerii Parlamentului cu banii primiţi la majorarea salariului

Salariile demnitarilor vor creşte la la 1 august. Ce vor face cu banii membrii conducerii Parlamentului
Autor: | | 0 Comentarii | 176 Vizualizari

Salariile demnitarilor vor creşte la la 1 august, potrivit ordonanţei 14/2015. Membri ai conducerilor Camerei Deputaţilor şi Senatului spun că deja îşi donează indemnizaţiile, unii că nu au de ce să le doneze, pe modelul lui Victor Ponta, pe care-l acuză de "populism", iar alţii spun că nu s-au gândit ce vor face cu banii, informează Mediafax.

Premierul Victor Ponta a anunţat, într-un mesaj postat pe Facebook, că din 1 august donează diferenţa de salariu primită prin "faimoasa ordonanţă" echipei de baschet a Clubului Steaua, care anul acesta joacă din nou, după mulţi ani, într-o competiţie europeană.

"Nu mi-am pus problema ce fac cu ea (majorarea salariului –n.r.). E ultimul lucru la care să mă gândesc. La noi, Biroul Permanent este ales până la 1 septembrie şi nu ştiu dacă voi mai fi în Biroul Permanent. Spre deosebire de preşedinte, miniştri, preşedinţii celor două Camere, Biroul Permanent este ales pe perioadă determinată. Nu m-am gândit, mai ales că nouă ne dau salariile după 1 septembrie şi nu ştiu dacă mai sunt sau nu în Biroul Permanent", a declarat, miercuri, pentru Mediafax, deputatul PSD Florin Iordache, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.

Senatorul PSD Ioan Chelaru, vicepreşedinte al Senatului, a declarat:  "Eu nu intru în discuţii de natura aceasta. Nu uitaţi că în Biroul Permanent funcţiile sunt alese în fiecare toamnă. Nu fac comentarii inutile pe subiecte care nu sunt de mare importanţă".

Deputatul PSD Petru Vlase, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a precizat că  “Deja îmi donez salariul şi mai mult decât atât”.

Şi deputatul PNL, Cristian Buican, secretar al Camerei Deputaţilor, a spus că îşi donează tot salariul de parlamentar oamenilor care vin la cabinetul său parlamentar şi nu au din ce să trăiască. "Eu donez tot salariul, la mine la cabinetul parlamentar vin, în fiecare lună, oameni, ca la asistenţa socială, care nu au din ce trăi. Aceasta este situaţia în care a adus Victor Ponta ţara. Ponta ar trebui să doneze salariul săracilor, nu echipei de baschet. Aceste gesturi sunt doar de imagine. Un premier ar trebui să guverneze astfel încât oamenii să nu aibă nevoie de pomană".

Senatorul PNL, Cristian Bodea, chestor al Senatului, nu vede însă rostul donării salariului: "Nu văd rostul să donăm salariul, este un salariu normal pentru responsabilităţile pe care le are un demnitar. Domnul Ponta ori are resurse suplimentare, ori o face din populism. Dezvălui minciuna lui Victor Ponta. Tu, mare populist, donezi banii unei echipe de baschet unde un jucător are peste 100 milioane pe lună ( lei vechi-n.r.) şi nu săracilor”.

Salariile demnitarilor vor creşte la la 1 august, potrivit ordonanţei 14/2015. De această majorare a salariilor beneficiază, între alţii, preşedintele României, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, membrii Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, adică vicepreşedinţii, secretarii şi chestorii, miniştrii, consilierii prezidenţiali, Avocatul Poporului.

Vicepreşedinţii, secretarii şi chestorii celor două Camere ale Parlamentului se aleg la începutul fiecărei sesiuni parlamentare, conform algoritmului parlamentar. Doar preşedinţii Camerei şi Senatului se aleg doar o dată, la începutul legislaturii.
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro