Cea mai ieftină alternativă la implanturile fesiere - munca la birou

Cea mai ieftină alternativă la implanturile fesiere - munca la birou

Oamenii de ştiinţă ne avertizează că statul pe scaun duce la creşterea în volum a posteriorului.

Un nou studiu scoate la iveală faptul că cu cât petrecem mai mult timp pe scaun, cu atât riscăm o transformare anatomică nu tocmai plăcută. Cercetătorii au scanat muşchii fesieri ai unor persoane care stau multe ore pe zi pe scaun din cauza muncii lor. Specialiştii au putut observa mici fisuri ale muşchilor şi slăbirea elasticităţii acestora, cauzată de lipsa exerciţiilor fizice.

Partea surprinzătoare a studiului a fost descoperirea faptului că celulele de grăsime păreau că se măresc în urma inactivităţii, infiltrându-se în muşchi. Cercetătorul israelian Amit Gefen, cel care a condus studiul, a realizat o serie de experimente de laborator pentru a testa celulele de grăsime.

Celulele adipoase produc mai multă grăsime când sunt supuse presiunii constante În cadrul experimentelor, el a pus un strat de celule de grăsime peste un material plat şi elastic. Timp de două săptămâni acest material a fost supus unei presiuni constante, menită să imite presiunea la care sunt supuşi muşchii fesieri atunci când stăm pe scaun sau în pat. Un al doilea strat de celule a fost realiziat dar fără să existe această presiune.

Ne puteți urmări și pe Google News

După două săptămâni, celulele conţineau considerabil mai multă grăsime, iar după patru săptămâni, nivelul de grăsime se dublase.

Cercetătorii au descoperit că unele celule se transformă în celule adipoase şi produc mai multă grăsime atunci când sunt supuse la perioade prelungite de întindere.