Cea mai mare descoperirea a omenirii, departe de rezolvare. Detaliile uimitoare ale oamenilor de ştiinţă despre Iisus Hristos

Cea mai mare descoperirea a omenirii, departe de rezolvare. Detaliile uimitoare ale oamenilor de ştiinţă despre Iisus Hristos

Cea mai mare enigma a crestinismului este departe de rezolvare dupa ce cercetatorii au venit cu o noua varianta despre Giulgiul din Torino, acestia fiind de parere ca vesmantul este cel cu care a fost inmormantat Iisus Hristos.

Utilizand o serie de experimente avansate, cercetatorii italieni au spus ca “tehnologia” disponibila atunci cand a fost creat giulgiul pur si simplu nu era capabila sa faca falsuri.

Testele cu carbon facute in 1988 la Oxford, Zurich si Arizona sugereaza ca giulgiul dateaza din perioada 1260-1390. Rezultatul a fost contestat pentru ca se pare ca giulgiul ar fi fost fost contaminat cu bucati de panza care au fost cusute dupa ce acesta a fost afectat de un incendiu, in 1532.

Urmele arse sunt vizibile pe marginile giulgiului, unde picaturi de argint topit au cazut pe panza.

Ne puteți urmări și pe Google News

Teologii au sugerat ca giulgiul, care este pastrat in Catedrala Sfantul Ioan Botezatorul din Torino, a fost creat cand Iisus a inviat.

Oamenii de stiinta de la Agentia Nationala pentru Noi Tehnologii, Energie si Dezvoltare au incercat sa recreeze piesa, dar au descoperit ca pot face asta numai ca o tehnologie avansata. Raze intense de lumina UV au fost reflectate pe bucata de panza, dar nefiind capabili sa recreeze urmele de pe giulgiu, cercetatorii au tras concluzia ca “o forma de energie electromagnetica” a creat imaginea.

Profesorul Paolo Di Lazzaro a spus:

“Cand cineva spune ca o scânteie de lumină este capabilă să creeze aceleaşi urme ca cele de pe giulgiu, discuţiile ajung inevitabil în zonă miracolelor şi invierii”.

În raportul lui se menţionează:

“Imaginea dublă (faţa şi spate) a unui bărbat schingiuit şi crucificat, abia vizibilă pe pânză Giulgiului de la Torino, are multe caracteristici fizice şi chimice care sunt unice şi sunt imposibil de reprodus în laborator. Speram ca rezultatele noastre vor deschide dezbateri filozofice şi teologice, dar lăsăm concluziile în seama experţilor şi, în ultima instanţă, conştiintei publice”.

În 2009 s-a spus ca Leonardo da Vinci ar fi creat imaginea si ca ar fi posibil ca ea sa reprezinte un autoportret. Lillian Schwartz, consultant grafic la Scoala de Arte Vizuale din New York, sustine ca imaginea este autoportret si a fost creata printr-o tehnica fotografica bruta. Folosindu-se de un scanner, ea a descoperit ca fata imprimata pe Giulgiul de la Torino are aceleasi dimensiuni cu cea dintr-un autoportret al lui Leonardo da Vinci, scrie cultural.bzi.ro.