Cea mai scumpă pictură a Micuței Picasso, 400.000 de dolari

Cea mai scumpă pictură a Micuței Picasso, 400.000 de dolari

Alexandra Nechita este fericită. La numai 26 de ani tablourile ei se regasesc în sute de muzee din lume, de la colectia de artă a Vaticanului, până la colecţii particulare deţinute de celebrităţi precum Oprah Winfrey, Calvin Klein, Whoopi Goldberg sau David Letterman. Acum, tânăra trăieşte una din cele mai frumoase etape ale vieţii: şi-a cumpărat o casă alături de iubitul ei şi se mută împreună cu el.

"În prezent traversez una dintre cele mai frumoase şi mai importante etape din viaţa mea, aceea de a mă muta din casa părinţilor mei, pe care o iubesc enorm, în casa pe care eu şi prietenul meu am cumpărat-o împreună şi pe care am început să o iubesc la fel de mult! Este o experienţă dulce-amăruie! Părinţii mei mi-au oferit întotdeauna confort şi libertate, astfel că, spre deosebire de alţi tineri care împlinesc 18 ani, ultimul lucru la care mă gândeam era să mă mut de acasă. Aş fi putut sta cu ei încă 25 de ani, dar a trebuit să iau această decizie pentru a-mi construi propriul univers, propriile experienţe. Mi-a făcut mare plăcere să mă ocup de decorarea casei, transformând-o într-un cămin. Atelierul rămâne încă în casa părinţilor mei, deci oricum voi fi acolo aproape în fiecare zi să lucrez. În ultima perioadă am lucrat foarte mult la tablouri noi, dar am şi călătorit ceea ce a fost extraordinar. Ca orice artist, lucrez când am inspiraţie şi uneori revin asupra unui tablou sau a unei teme, la unele lucrez în paralel chiar şi acum, şi chiar îmi este greu să dau un numar exact al tablourilor pe care le-am realizat. Mă consider însă un artist destul de prolific. În plus, anul acesta am fost invitată la Parada Elefanţilor din Singapore, o oportunitate pentru artişti, actori, creatori de modă de a se exprima şi a atrage atenţia asupra situaţiei grave a elefanţilor din Asia. Sunt foarte încântată să particip la acest eveniment!", a spus pictoriţa.

Ţi-ai dori ca cineva anume să aibă un tablou semnat de tine? Important este ca munca mea să fie apreciată. Orice artist îşi doreşte să fie "cumpărat" de personalităţi importante din întreaga lume, de oameni puternici, dar mai ales de oameni care iubesc frumosul, arta, de colecţionari mari despre care se ştie că au achiziţionat lucrări ale unor artişti renumiţi. Unde sunt expuse lucrările tale? Lucrările mele sunt expuse atât în Statele Unite, dar şi în galerii din întreaga lume, prin rotaţie. Iar zilele acestea, câteva lucrări de-ale mele pot fi admirate şi în România, la Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, înainte de licitaţia organizată de Fundaţia Nadia Comăneci. Când vei veni în România? Mi-aş fi dorit foarte mult să ajung la licitaţia caritabilă, împreună cu Nadia. Din cauza programului foarte încărcat însă nu am reuşit. Dar sper să ajung în România în această toamnă. Ai pictat la un moment dat un tablou, "Summer in Europe", pe care n-ai dorit să-l vinzi sub nici o formă, deşi ţi se oferise o sumă foarte mare, pentru că i-a plăcut foarte mult bunicului tău...Într-adevăr, "Summer in Europe" (foto dreapta) este unul dintre tablourile mele preferate. Alături de "The Wine Tester" şi "Adoring YOU Hurts". Se simte criza şi în domeniul tău? Bineînţeles. Industria de lux a fost cea mai afectată. Care a fost cea mai scumpă operă a ta pe care ai reuşit s-o vinzi şi cui? 400.000 de dolari. Unui colecţionar privat. Care sunt pasiunile tale? Pasiunea cea mai mare rămâne pictura! Acum şi sculptez. Îmi place enorm ceea ce fac. Îmi place şi să călătoresc. Şi în orice loc m-aş afla, fără să vreau, caut şi găsesc surse de inspiratie, idei, pe care îmi doresc – şi reuşesc apoi – să le transpun într-un tablou. Iar dacă îţi place ceva cu adevărat... cred că oricine ar da cât i-ar sta în putinţă, totul dacă este nevoie, pentru a-şi îndeplini visul, pentru a fi fericit.

Ţi-a plăcut că te-au numit Micuţa Picasso? Întotdeauna l-am admirat pe Picasso şi am fost onorată ca lucrările mele să fie asociate cu numele lui. Cred că este o imensă dovadă de apreciere. Cu siguranţă această titulatură a atras atenţia asupra lucrărilor mele, ceea ce a fost un mare beneficiu pentru mine, chiar dacă fiecare artist se luptă să îşi creeze propria identitate. Micuţa Picasso susţine proiectele Nadiei Comăneci

Ne puteți urmări și pe Google News

Două personalităţi din România, apreciate şi cunoscute peste hotare, şi-au datmâna în sprijinul copiilor Ileana Dima Mâine, pentru prima dată în România, iubitorii de artă vor putea să admire şi să achiziţioneze tablouri semnate de românca supranumită micuţa Picasso, Alexandra Nechita. Cele nouă tablouri expuse la Muzeul Naţional al Literaturii Române au fost donate de pictoriţă pentru o licitaţie caritabilă organizată mâine, de la ora 19.00, de Fundaţia Nadia Comăneci şi casa de licitaţii Ara Art.

"Ştiu că şi în România sunt foarte multe persoane care îmi iubesc stilul şi expresia artistică. Mi-am dorit de mult timp să aduc şi în România lucrări de-ale mele, iar acum prin Fundaţia Nadia Comăneci am ocazia de a arăta şi publicului de aici cine sunt cu adevărat. Cred că este o ocazie şi pentru cei care aşteptau de mai mulţi ani un astfel de eveniment. Îmi pare rău că, din motive obiective, nu pot fi prezentă la acest eveniment, dar sper că iubitorii de artă şi colecţionarii din România să vină în număr cât mai mare. Şi nu pentru că este vorba despre lucrările mele, dar mai ales pentru că este o cauză nobilă. Prin achiziţionarea unei lucrări, se dă şansa unor copii să crească frumos", a spus Alexandra Nechita.

Banii strânşi vor finanţa proiectul MiniMe, ce se adresează copiilor între 2 şi 12 ani şi vizează dezvoltarea lor armonioasă fizic şi emoţional. Fosta sportivă a început deja lucrările pentru construirea unui centru. Citiți și:

  • „Micuţa Picasso”: „Uneori, sumele care mi se oferă sunt absurde”