Editura Evenimentul si Capital

Cehia, Polonia, Ungaria și Slovacia deschid un post TV în limba rusă pentru Ucraina

14-04/kiev-465x390
Autor: | | 7 Comentarii | 474 Vizualizari

Republica Cehă intenţionează să lanseze împreună cu celelalte trei ţări membre ale Grupului de la Vişegrad (V4, Ungaria, Polonia, Slovacia) un canal de ştiri în limba rusă pentru Ucraina, ca o alternativă la mass-media locală rusofonă, a declarat astăzi David Frous, un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, informează AFP.

Diplomaţia cehă “evaluează în prezent posibilităţile”, iar această idee este “un subiect care face obiectul unei dezbateri”, a declarat el, fără a face alte precizări.

Potrivit cotidianului ceh Lidove Noviny, ideea unui canal de televiziune pentru Ucraina s-a născut în Republica Cehă şi a “provocat un ecou favorabil” în celelalte trei ţări din Europa Centrală, vecinii direcţi ai acestei ţări aflate în mijlocul unei insurecţii separatiste proruse, în condiţiile în care mass-media rusofonă din Ucraina este “controlată în totalitate de către Kremlin”.

“Pentru a fi stabile, Ucraina şi alte ţări post-sovietice au nevoie de cetăţeni bine informaţi, ceea ce presupune existenţa unei prese puternice şi libere”, a declarat ministrul adjunct ceh al afacerilor externe, Petr Drulak, citat vineri de ziarul Lidove Noviny. “Acesta este cazul în special al televiziunii care are o mare importanţă”, a adăugat diplomatul.
Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate