Cei 150 de ticăloşi care NE-AU OTRĂVIT MÂNCAREA. Administrator de spital: "Au uitat şi ace de seringă în PULPELE STRICATE"

Cei 150 de ticăloşi care NE-AU OTRĂVIT MÂNCAREA. Administrator de spital: "Au uitat şi ace de seringă în PULPELE STRICATE"

Carnea stricată a fost livrată şi unor unităţi spitaliceşti. Procurorii DIICOT au identificat două spitale, în Piatra Neamţ şi Cluj, care au returnat marfa.

Procurorii Direcţiei de Investigare a In­fracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) continuă investigaţia deschisă cu sprijinul SRI pentru dezmembrarea şi anihilarea mafiei cărnii stricate. Zi, după zi, ancheta se extinde. "Evenimentul zilei" a informat încă de la început şi în exclusivitate despre reţeaua transfrontalieră a celor 150 de ticăloşi care au otrăvit, vreme de trei ani, mâncarea românilor, punând în pericol siguranţa naţională pe doi vectori: sănătatea publică şi bugetul consolidat al statului. Cazul este de o gravitate fără precedent, mecanismul pus la punct de liderii români ai grupării - Adrian Sileanu şi Sorin Seleşiu - angrenând funcţionari ai statului plătiţi tocmai pentru a proteja populaţia de pericolul unor maladii ce ar putea fi declanşată de alimentele stricate. Remember Continuăm seria dezvăluirilor, nu înainte de a reaminti elementele principale ale cazului. Firme-paravan create pe numele unor săraci din câteva judeţe ale ţării - societăţi pentru care avea drept de semnătură şi împuternicire pe conturi Cristian Mirel Ciocoiu - au importat carne din state ale Uniunii Europene şi nu numai. Marfa cu probleme era introdusă în ţară pe la punctul de trecere a frontierei Vârşnad, cu ajutorul cumpărat de la poliţistul de frontieră Marius Nicolae Onica. Prin patru firme folosite ca tampon între firmele importatoare şi SC Michelangelo SRL Cluj-Napoca - beneficiar real al mărfii - se făceau facturi şi documente false. Carnea şi produsele din carne, care ajungeau să se altereze, erau apoi livrate către mari distribuitori din ţară: Geda Com Iaşi, Medasimpex SRL Piatra Neamţ, A&O Maritime Trading Constanţa şi Bonvi Impex Satu-Mare - unde acţionar este consilierul europarlamentarului Ovidiu Silaghi. Banii ajungeau în final la liderii grupării mafiote. Legătura cu filiera externă, dar şi cu transportatorii era asigurată de Oana Chiriţă, care controlează firma Balkarn LTD Cipru. Prejudiciul creat prin evaziune fiscală, estimat de anchetatori până în prezent, se ridică la suma de 15 milioane de euro. Carnea injectată a fost returnată de spitale Ziarul nostru informa în numărul de vineri, exclusiv, despre faptul că o parte din carnea alterată a ajuns în câteva unităţi spitaliceşti. Astăzi suntem în măsură să vă spunem că anchetatorii au identificat două dintre acestea: un spital din Piatra Neamţ şi unul din Cluj-Napoca, unde a fost livrată carne stricată şi injectată. Din fericire marfa stricată nu a fost folosită pentru hrănirea bolnavilor din spitale. Conform surselor EVZ, administratorii celor două unităţi spitaliceşti au returnat marfa stricată firmei care i-a aprovizionat. "Ce carne ne-ai trimis? Oasele sunt rupte şi vinete. Carnea avea urme de injectare. Au uitat şi ace de seringă în pulpele stricate", a fost reproşul făcut telefonic de un administrator de spital. Răspunsul furnizorului a fost stupefiant: "De la noi a plecat bine!" Carmangeria de la... dezmembrări auto O parte din carnea stricată era folosită pentru prepararea mâncărurilor tip fast-food.În afară de firma de catering a nevestei lui Bogdan Curticiu este implicată în reţea şi o altă societate care-şi spune "Abator Piggy SRL". De la "abatorul" dintre gratii (foto) plasat pe două etaje într-o clădire lângă dezmembrări auto, se aprovizionează mai toate firmele de fast-food din Cluj, după cum ne-a spus chiar patronul SRL-ului, libanezul Adawi Nazem. Acesta, ca şi directorul lui, Florin Popa, spun că n-au luat carne alterată de la Michelangelo, dar probele procurorilor arată contrariul.

"Oasele de la pulpe erau rupte şi vinete. Carnea avea urme de injectare. Au uitat şi ace de seringă în pulpele stricate". Administrator de spital

"Carnea stricată a ajuns la două spitale: unul din Piatra Neamţ şi celălalt din Cluj-Napoca". Sursă DIICOT

Ne puteți urmări și pe Google News

"Am comandat la Michelangelo piept de pui de 300.000 de lei noi. Toată carnea avea certificate de calitate. DSV şi OPC m-au verificat şi au spus că toată corespunde. De la mine cumpără toate fast-foodurile din Cluj". Adawi Nazem, Patron Abatorul Piggy SRL

Funcţionari - umbrelă pentru infractori

Pe lista funcţionarilor publici, anchetaţi de DIICOT, se află directorul Comisariatului Regional Cluj al OPC, Cristian Nicula - urmărit penal pentru trafic de influenţă şi constituire de grup infracţional organizat. De asemenea, şeful Serviciului Inspecţii din cadrul DSV Cluj, Mircea Olimpiu Lucaciu, şi medicul veterinar Ionel Ghîţ, au fost arestaţi. Ghîţ dădea avizele sanitare membrilor reţelei iar Lucaciu a anunţat directorul firmei Michelangelo, înainte de venirea controalelor la magazinele lui. Altul e comisarul-şef Onica Nicolae Marius, zis "Doctorul", de la Punctul de Trecere a Frontierei Vârşnad, acuzat constituire de grup infracţional organizat şi complicitate la evaziune fiscală. Pe tura lui intrau în ţară toate transporturile cu carne alterată. "Sunt foarte multe persoane implicate, iar firele duc mult mai sus decât s-a comunicat până acum, şi în mai multe locuri", ne-au precizat anchetatorii.

"În urma acţiunii DIICOT, jumătate din marfa avută la vânzare de Michelangelo a fost dusă direct la Protan, pentru incinerare. Nici măcar nu au reţinut o probă pentru analiză!". Surse judiciare

Au ajutat la ştergerea urmelor Lucrătorii SRI şi procurorii DIICOT monitorizează reţeaua mafiotă condusă de Andrei Sileanu şi Sorin Seleşiu încă de la începutul anului 2013. Interesant este faptul că de atunci şi până la acţiunea procurorilor, niciuna dintre instituţiile statului cu atribuţii în domeniu (ANSV, OPC) nu au constatat mari probleme la firmele implicate. "Cea mai drastică sancţiune a fost avertismentul pentru mici abateri, cum ar fi faptul că nu aveau preţul afişat", ne-au spus surse judiciare. Mai mult decât atât, conform surselor citate, după ce mai multe instituţii publice au fost cooptate în acţiune pentru a face controale la societăţile suspectate de evaziune, unii dintre funcţionari au făcut tot posibilul să diminueze "răul" care ar putea fi reţinut în sarcina mafioţilor pe care îi protejau.

Povestea "SC Abatorul Piggy SRL" care nu e abator

Directorul firmei Abatorul Piggy SRL Cluj, Florin Popa, neagă implicarea în mafia cărnii stricate. Omul se jură că n-a primit niciodată carne stricată de la firma Michelangelo, de la care spune că anul trecut n-a rulat de la ei decât 5-600 de kilograme de carne, care, atenţiune!, avea certificat de calitate! EVZ: Cum e cu carnea pe care o primeaţi de la Michelangelo, carne stricată pentru procesare? Florin Popa: Miercuri, săptămâna trecută, când au fost arestările respective şi la noi la firmă s-o făcut descinderi, s-o luat baze de date, s-o luat facturi, s-o luat tot. După care o venit Direcţia Sanitar Veterinară care o făcut verificarea stocurilor firmei timp de patru zile, de dimineaţă până seara şi s-o văzut clar că nu s-o găsit marfă expirată, indiferent de provenienţa ei. Dar ce anume produce Abatorul? Noi nu suntem abator, facem semipreparate. De exemplu vine piept de pui, dezosat, se porţionează, se bate şi se bagă în pesmet. Se mai face kebab, care nu ai cum să foloseşti marfă stricată şi să scoţi un produs. O carne bună, pusă lângă o altă bucată de carne stricată automat o afectează şi pe cealaltă, indiferent că se face condimentare şi alte lucruri. Dar cu ce injectaţi carnea? Nu avem aparate de injectat. Nu avem şi nu am avut niciodată aparate de injectat, nu suntem abator. Cu denumirea firmei s-o căzut totul. Vineau clienţi la mine şi mă întrebau: “Domne dar unde tăiaţi pui aicea, unde se face sacrificare?". "Poftim?", răspundeam. Firma noastră are o suprafaţă de 400 de metri pătraţi, total, îi pusă pe două nivele. Noi nu suntem abator, firma face semipreparate din carne de pui. Şi procurorii or rămas surprinşi: “domne da voi aicea abatorizaţi?" De ce se cheamă piggy, că puiul nu e porc? Firma noastră datează din 1994, se ocupa altcineva. Persoana X tăia porci, vite, că nu era o lege foarte drastică, când omul încă putea să-şi taie porcul în spatele blocului. Omul respectiv mergea pe la fast-fooduri şi-şi vindea marfa, mă refer la carne de vită. Şi s-a cunoscut cu o persoană din domeniul fast-food, domnul Nazem, cetăţean român, dar de origine libaneză. Încet-încet s-o creat o relaţie între ei. Cum nu are voie de la religie să consume porc, domnul Nazem i-o dat mai mulţi clienţi, prieteni de-ai lui care aveau deschise restaurante în Cluj. Şi încet-încet procurau împreună animale, asta vorbim de 1994. După aceea o mai funcţionat câţiva ani firma pe numele respectiv, pe urmă s-o închis. Domnul Nazem când şi-o deschis laborator pentru semipreparate o preluat dânsul firma respectivă. Noi nu ne-am concentrat să schimbăm denumirea firmei, ne-am concentrat s-o dezvoltăm. În referatul procurorilor DIICOT se spune că aţi luat carne stricată de la Michelangelo. Nu am procesat marfă stricată de la Michelangelo, repet. Carne stricată de la Michelangelo noi nu am luat. Noi nu am luat! Că ce există în discuţii, asta să stabilească ei, organele respective. Tot ce a venit de la Michelangelo, a venit cu factură, etichetate, cu garanţie şi certificat de calitate. Dar nu s-o luat cantităţi mari. Tot rulajul pe anul ăsta o fost de 5-600 de kilograme de carne de provenienţă românească, data fabricaţiei decembrie 2013, care o văzut şi cei de la Direcţia Sanitar Veterinară. Repet, nu suntem abator, aşa e denumirea firmei. Exact ca şi cum aş avea o firmă care se numeşte SC Aur şi Diamante şi m-aş ocupa cu colectarea de deşeuri. "Cei de la Abatorul Piggy SRL furnizau produse de fast-food. Spre exemplu ce făceau cu pieptul de pui?! Curăţau de pieliţă carnea alterată, o spălau bine, o tăiau fâşii, fâşii, o condimentau bine şi o prăjeau. Aşa o vindeau populaţiei". Sursă DIICOT

CITIȚI ȘI:

  • EXCLUSIV EVZ. Carnea stricată a ajuns şi ÎN SPITALE. "Puţea atât de tare, încât nici nu putea fi manevrată!"
  • EXCLUSIVITATE EVZ. Mafioţii care au vândut românilor carne alterată. Personajele-cheie ale „Mafiei cărnii”. Cum funcționa REȚEAUA.Plus: FIRMELE IMPLICATE 
  • Cuibul "Mafiei cărnii" din apartamentul pensionarilor. Sediul FIRMELOR FANTOMĂ, într-un bloc liniștit din Titan
  • UPDATE. EXCLUSIVITATE EVZ. Mafioţii care au vândut românilor carne alterată. Personajele-cheie ale „Mafiei cărnii”. Cum funcționa REȚEAUA.Plus: FIRMELE IMPLICATE
  • REȚEAUA CĂRNII STRICATE. Zece persoane au fost arestate
  • EVZ EXCLUSIV. REŢEAUA CĂRNII STRICATE. 150 de ticăloşi ne-au pus otravă în farfurie. CIFRELE CARACATIŢEI
  • Mafia cărnii stricate a îmbolnăvit România cu ajutorul angajaţilor statului
  • SRI: Mafia cărnii, amenințare la adresa siguranței naționale