Cel mai fericit dintre pământeni? | România cititorilor

Alexandru Ghillis
Autor: | | 0 Comentarii | 492 Vizualizari

Titlul de mai sus este doar o parafrazare a ultimului roman al lui Marin Preda, care - de altfel - nu are nicio legătură cu cele ce urmează a fi depănate.

 Fiindcă am ales să croşetăm un pic pe seama poveştii de viaţă incitantă a unui ieşean destoinic, care a ajuns în gura lumii după ce a fost zdravăn mediatizat în ultima vreme în presa tabloidă, pe Facebook şi, mai ales, la televiziune în prime time pentru rating. Aşa după cum era de aşteptat, viaţa lui, expusă ca o carte deschisă şi comentată în fel şi chip de moderatori tv, gospodine, popi, ginecologi, avocați, psihiatri, psihologi şi alţi băgători în seamă de pe sticla televizoarelor, a dus la controverse diverse, desfiinţat de unii – mai ales femei, invidiat într- o oarecare măsură, mai pe faţă ori nu, de către bărbaţi şi chiar admirat de multe persoane preocupate de ecologism şi de o viaţă trăită din plin cât mai aproape de natură, dar... El are răspunsuri aparent pertinente la orice întrebare care i se adresează. Însă pentru noi, cei mulţi rămaşi cu gura căscată, încorsetaţi de tiparele societăţii, de principii considerate sănătoase, de legi şi – în primul rând - de dogma creştină, se deschid mari semne de întrebare.

Eroul acestei poveşti de viaţă inedită este un moldovean arătos, dotat cu o inteligenţă peste medie, la circa patruzeci de ani, având studii incomplete de medicină veterinară şi care trăieşte după propria lege concomitent cu două surori brăilence, ambele titrate – uniţi în faţa lui Dumnezeu, iar fructele iubirii sale, egal acordată celor două, fiind cei paisprezece copii. Întrebat de o reporteriţă în ce condiţii au născut soţiile sale, bărbatul răspunde, şocând-o, că le-a moşit personal când a venit timpul, amintind de studiile sale de medicină veterinară (!). Viaţa lor nonconformistă se desfăşoară organizată, ca într-un stup de albine, pe un domeniu vast, în îndestulare şi deplină armonie undeva, la o alergătură de cal depărtare de Iaşi, într-o zonă destul de izolată, fără apă curentă, canalizare sau curent electric, care nici nu sunt dorite. Familia este cunoscută nu numai în zonă pentru livrările sale de produse bio de înaltă calitate, de pe urma cărora obţine venituri importante.

Temerarul preconizează că, în pofida agitaţiei create prin mass-media, în circa 22 (?) de ani în jurul lor se va întemeia, cu siguranţă, o comunitate altfel care, fără a fi o sectă, va fi atrasă de o viaţă sănătoasă, simplă, ruptă în bună măsură de societatea convenţională, care să le dea speranţa unui început de lume nouă. Femeile sale îl venerează acum ca pe un Profet, iar justiţiarii de ocazie îl suspectează de spălare de creiere și manipulare.

Uitându-ne la acest ieşean abil, ne sare gândul la celebra comunitate Amish, care trăieşte şi azi complet izolată în Statele Unite - ca acum două sute de ani - sau la mormonii americani, care lasă bărbaţilor puternici financiar posibilitatea de a avea grijă de mai multe soţii şi, de asemenea, ne amintim de islam, care îngăduie în condiţii stricte o viaţă armonioasă în poligamie a musulmanilor. Totuşi, nu poţi să nu te întrebi dacă, în ambiţia sa, acest moldovean tenace chiar se crede cel mai fericit dintre pământenii locului! Este el îndreptăţit să fie aşa de fericit?

Dragi cititori, dacă aveți o opinie pe care doriți să o împărtășiți celorlalți, vă invităm să ne scrieți pe adresa de email offi ceredactie@evz.ro, cu titlul „Pentru România cititorilor”
Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
18:03 DONALD TRUMP jr a lansat un atac furibund la adresa PRIMARULUI MUSULMAN al Londrei 17:51 UPDATE: Mohamed R, de 40 ani, tunisian născut în FRANȚA - arestat în Anvers după ce A încercat să INTRE CU MAȘINA în mulțime 17:36 UPDATE. ATACATORUL de la Londra s-a născut în Marea Britanie. Numele lui este KHALID MASOOD și fusese anchetat de MI5 17:17 "Băiatul meu a fost acolo!" CARNAGIUL DIN LONDRA a îngrozit-o pe Mihaela Rădulescu. MĂRTURII EMOŢIONANTE 15:52 UPDATE. Fost parlamentar RUS, care a fugit în UCRAINA, ucis pe străzile Kievului 15:47 Posibil ATENTAT, dejucat in Belgia! Un șofer a vrut sa intre cu mașina în mulțime 15:18 FAȚA UCIGAȘULUI de pe PODUL WESTMINSTER. De ce autoritățile britanice nu-i dezvăluie identitatea? 14:44 ISIS a revendicat atacul terorist din Londra 14:23 Cine sunt VICTIMELE teroristului de la LONDRA. Povestea femeii care mergea să-și ia copiii de la școală 14:15 Mărturia unui student român aflat în Londra: "Panica e doar în centru" 13:12 Atentatul de la Londra, în IMAGINI. Instantanee INCREDIBILE! ATENȚIE, pozele vă pot AFECTA EMOȚIONAL - Exclusiv EvZ 12:14 Moment de reculegere la Londra, în memoria celor uciși în atacul terorist 11:23 EI SUNT ROMÂNII RĂNIȚI la LONDRA. ANDREEA este de o frumusețe răvășitoare - FOTO 10:14 VIDEO ȘOCANT cu MOMENTUL ATACULUI din LONDRA. IMAGINI cutremurătoare CU ROMÂNCA scoasă în viață din râul TAMISA - GALERIE FOTO 09:05 ROMÂNII din LONDRA reacționează după ATACUL de pe PODUL WESTMINSTER 07:27 Terorismul concetățeanului vecin de palier. Reîntoarcerea jihadiștilor în Europa 06:34 TEROARE în INIMA LONDREI. CINCI MORȚI și cel puțin 40 de RĂNIȚI - GALERIE FOTO - EXCLUSIV EVZ - ATENȚIE! Imaginile vă pot afecta emoțional! Mesajul premierului britanic 06:06 ȘOCANT! Momentul când poliţia TRAGE asupra teroristului din LONDRA a fost surprins în imagini - VIDEO 20:43 Doi români, răniţi în atentatul de la Londra. Este vorba de o femeie și un bărbat 17:40 VIDEO cu evenimentele de la Londra! Legislativul și-a SUSPENDAT activitatea
loading...