Cele mai bizare apucături ale preşedinţilor americani

Cele mai bizare apucături ale preşedinţilor americani

O parte dintre şefii de stat ai Statelor Unite s-au evidenţiat, de-a lungul timpului, şi pentru altceva decât calităţile de lider. Este vorba despre "apucături" unele mai inedite decât celelalte.

Să începem cu Barack Obama, care are o aversiune evidentă faţă de...îngheţată, sucuri, maioneză şi chipsuri. "Cum să nu îţi placă asemenea...lucruri?", se întreabă tabloidele americane. Ei bine, nu îi plac, şi gata

!Cât îl priveşte pe ex-preşedintele George W. Bush, presa americană notează despre el că "s-a născut cu gafele în sânge, chiar el a recunoscut că este dependent de ele, îl controlează şi sunt greu de contorizat!".

Notorie rămâne cea în care "l-a omorât" pe primul preşedinte de culoare al Africii de Sud, Nelson Mandela, într-un discurs legat de politica SUA în Irak: "Am auzit pe cineva întrebându-se unde este Mandela. Ei bine, Mandela este mort, pentru ca Saddam Hussein i-a omorat pe toţi cei ca Mandela! Oricum, şi tatăl lui Bush, respectiv George H. W. Bush (1989-1993) rămâne de pomină: după ce a vomitat pe primul ministru japonez, în limba japoneză a apărut un nou cuvânt: Bushuru – care înseamnă, ad literam, "să faci ce-a făcut Bush", şi a devenit termenul de argou pentru vomă... Gol în râu

Ne puteți urmări și pe Google News

Cartea "Secret Lives of the U.S. Presidents" (2003) de Cormac O’Brian relevă şi alte...surprize din partea unora dintre preşedinţii SUA. De exemplu, salariul lui George Washington (1789-1797) era echivalent cu un milion de dolari din zilele noastre, iar el se răsfăţa cu asemenea extravaganţe, încât toţi caii lui purtau veşminte din piele de leopard!

Lui Thomas Jefferson (1801-1809) îi plăcea să întâmpine ambasadorii îmbrăcat în pijama – obicei pe care cei mai mulţi dintre ei îl considerau revoltător.

Lui John Quincy Adams (1825-1829) îi plăcea la nebunie să se scalde gol-goluţ în râul Potomac, iar pălăria şi hainele lui Zachary Taylor (1849-1850) erau atât de zdrenţuite, încât mulţi americani îl confundau pe preşedinte cu un fermier.

Numele lui Ulysses Grant (1869-1877) este adesea asociat cu masacrele în masă din timpul Războiului Civil, însă...omului i se făcea greaţă chiar şi la simpla vedere a sângelui! Carter a văzut un OZN

William McKinley (1897-1901) se obişnuise să facă un lucru mai ciudat. Ori de câte ori prima doamnă Ida McKinley avea o criză de epilepsie – ceea ce se întâmpla destul de des, dsevotatul preşedinte pur şi simplu îi acoperea faţa cu batista. Calvin Coolidge (1923-1929) dormea cel puţin zece ore pe zi. La ora zece seara era deja în pat, adesea dormea până la opt dimineaţa şi întotdeauna trăgea un pui de somn după-amiaza.

Dwight Eisenhower (1953-1601) petrecea nu mai puţin de 150 de zile pe an pe terenul de golf şi chiar a instalat un gazon de golf pe peluza de la Casa Albă (care a fost invadat de veveriţe). John Fitzgerald Kennedy (1961-1963) se schimba de cămaşă chiar şi de şase ori pe zi, întrucât nu-i plăcea să se simtă transpirat. La ferma sa din Texas, Lyndon Johnson (1963-1969) îşi îngrozea adesea oaspeţii conducând cu 150 km/h, în timp ce bea scotch dintr-un pahar de plastic! Fiecare boacănă a preşedintelui Gerald Ford (1974-1977) ajungea la ştiri - ca de exemplu noaptea în care s-a încuiat în afara Casei Albe când a ieşit să plimbe câinele.

Un "loc" special nu îl ocupă ex-preşedintele Clinton, despre care tabloidele americane notează, ironic, că "deja a intrat în obişnuit cu chestiile lui legate de sex". Acel "loc" special îi este rezervat preşedintelui Jimmy Carter (1977-1981): rămâne singurul preşedinte care a declarat că a văzut un OZN!

10 ore pe zi dormea Calvin Coolidge (1923-1929) 1.000.000 de dolari din zilele noastre era echivalentul salariului lui George Washington (1789-1797)

Ştie el Obama de ce urăşte îngheţata sucurile, maioneza şi chipsurile: ca să aibă dinţii frumoşi!