Cele mai bune mașini hibrid, în 2015

Cele mai bune mașini hibrid, în 2015

Te simți confortabil atunci când ai libertatea de a alege, chiar și atunci când vorbim de alimentarea autoturismului. EVZ prezintă cele mai bune modele de mașini care pot fi alimentate atât cu carburant, cât și cu curent electric.

Automobilele hibrid îi atrag și pe români, putând fi văzute circulând pe străzile țării, chiar dacă, deocamdată, într-un număr destul de mic, cu mult sub cel din țările europene.

Un autoturism hibrid este o mașină ce folosește pentru a funcționa o combinație dintre un motor electric pe bază de baterie și un motor convențional, cu ardere internă, cu motorină sau benzină.

Unele mașini hibrid utilizează un motor electric de dimensiuni reduse pentru a îmbunătăți eficiența motorului tradițional. Altele profită de puterea motorului clasic pentru a îmbunătăți performanțele unui motor electric puternic care pune roțile în mișcare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pot fi încărcate la o priză obișnuită

Bateriile noilor modele de autoturisme hibrid pot fi încărcate acasă, iar mașinile pot funcționa, exclusiv cu energie electrică, la fel de bine cum funcționează după umplerea rezervorului cu carburant, detaliu care îi face pe posesorii acestor modele să fie mai relaxați. În prezent, pe piață sunt disponibile mașini hibrid atât pe benzină, cât și pe motorină, la fel cum puteți găsi autoturisme foarte mici, precum Jazz Hybrid - produs de Honda - sau SUV-uri de lux ca Porsche Cayenne S Hybrid.

Publicația britanică Auto Express a realizat un clasament al celor mai bune mașini hibride, pentru a-i ajuta să se decidă mai ușor pe doritori să achiziționeze un automobil din această categorie.

1. BMW i3 Range Extender

Este disponibilă deocamdată doar în străinătate, atât ca mașină hibrid, cât și ca autoturism electric. Șoferii care au condus acest model spun că este foarte plăcut să stai la volan, datorită faptului că mașina accelerează puternic și liniar. Inițial, este utilizat motorul electric, iar când acesta se descarcă până la 3,5%, intră în funcțiune automat motorul clasic. Modelul câștigă și la capitolul conform și design interior. Preț: de la 34.950 de euro cu TVA (în Germania)

2. Mitsubishi Outlander PHEV

Se găsește și în țara noastră și oferă un raport bun calitate-preț. Este primul SUV 4x4 cu propulsie hibridă-electrică plug-in, care poate circula şi în regim exclusiv electric, fără să emită niciun fel de poluare în atmosferă. Este un automobil foarte silențios chiar și atunci când funcționează motorul clasic, datorită unei izolații fonice bune. Motorul pe carburant este folosit în principal ca un generator de curent electric. Preț: de la 45.496 de euro cu TVA

3. Lexus IS300h

Este primul hibrid al gamei japonezilor. Motorul termic de 2,5 litri cu patru cilindri care poate dezvolta 181 CP este ajutat de un motor electric de 143 CP. Funcționarea electrică se poate face până la o viteză de 70 km/h. Este un model foarte potrivit pentru mediul urban, unde sistemul hibrid se dovedește cel mai eficient. Preț: de la 40.550 de euro cu TVA

4. Porsche Panamera E-Hybrid

Poate fi reîncărcat la o priză obișnuită în timp de trei ore și asigură luxul și confortul așteptat de la această marcă. Nivelul de emisii de CO2 este de 71 g/km. Mașina poate circula circa 35 km, exclusiv pe motorul electric, după care va funcționa în regim hibrid, cu motorul clasic V6 de 3.0 litri. Preț: de la 114.447 de euro cu TVA

5. Toyota Prius

A fost lansată în România încă din 2009 și este cel mai răspândit model de autoturism hibrid nu doar din țara noastră, ci și din întreaga lume. Puterea mașinii este asigurată de un motor de 1.8 litri, care funcționează pe benzină, și de un motor electric. Totuși, pe distanțe scurte, de 2-3 kilometri și mergând cu o viteză redusă, Toyota Prius poate funcționa exclusiv cu bateria electrică. Preț: de la 27.227 de euro, cu TVA