Cerceii Elenei Lupescu, în valoare de 600.000 €, descoperiți după 35 de ani într-un sertar

Cerceii Elenei Lupescu, în valoare de 600.000 €, descoperiți după 35 de ani într-un sertar

O pereche de cercei cu perle, foarte valoroși, ce au fost dăruiți Elenei Lupescu de către regele Carol al II-lea, au fost descoperiți după 35 de ani în sertarul unei englezoaice.

Bijuteriile ce au fost dăruite Elenei Lupescu în timpul exilului regelui Carol al II-lea, o pereche de cercei cu perle de 138 si 132 de grani, au fost lăsate moștenire de iubita regelui unei prietene britanice din Wiltshire, scrie Daily Mail.

Deși era vorba despre perle de dimensiuni impresionante aflate la capătul unui șir de diamante rotunde, femeia i-a lăsat într-un sertar ani de zile, întrucât nu erau pe gustul său.

După 35 de ani, cerceii au fost moșteniți de nepotul englezoaicei și de soția acestuia, care i-au dat spre evaluare. Impresionați, experții au spus că este cea mai frumoasă și valoroasă descoperire din cariera lor. Ei susțin că perlele naturale de asemenea dimensiuni sunt extrem de rare - acestea au 138 si 132 de grame, cu tonalități de roz și albastru și se crede că provin din apele Golfului Persic sau din Australia. Perlele au fost examinate și de Institutul Elvețian de Gemologie, iar specialiștii au confirmat caracteristicile. „Culoarea lor este albă cu tonuri de roz și albastru, fiind numite poetic și orientul perlelor. Foarte rar se poate alcătui o pereche de perle de această mărime și calitate. Perechea de perle naturale descrise mai sus reprezintă o comoară excepțională". Cerceii, evaluați la peste 600.000 de euro, vor fi scoși mâine la licitația de la Salisbury.

Ne puteți urmări și pe Google News