Editura Evenimentul si Capital

Cercetat pentru sperjur. Gigi Becali a căzut ca „berbecul” în capcana DNA

Becali va fi cercetat pentru mărturie mincinoasă
Autor: | | 6 Comentarii | 4379 Vizualizari

Latifundiarul va fi cercetat pentru mărturie mincinoasă în dosarul în care Puiu Popoviciu este judecat în legătură cu retrocedarea unor terenuri în zona Băneasa, după ce a voit să se lepede, ieri, în instanță, de denunțul făcut în cauză împotriva omului de afaceri. Becali riscă de la 6 luni la 3 ani de închisoare sau amendă

Gigi Becali a fost citat cu mandat la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) pentru a fi reaudiat în dosar, după ce la termenul trecut a refuzat să jure pe Biblia aflată la pupitrul instanței, pe motiv că aceasta nu este „de la Patriarhie”. Între timp, înalţii prelaţi au dat dovadă de mizericordie faţă de drept-mărturisitorul Becali şi, până la termenul de ieri, au făcut o donație către CAB de 12 Biblii și 12 crucifixe, pentru ca acesta să aibă pe ce jura. Procurorul de şedinţă al DNA a cerut judecătorului să respingă donaţia, apreciind că „sunt bune” şi Bibliile din „dotarea Curţii de Apel”.

Cât de perfid e Diavolul cu Becali

Becali a explicat însă jurnaliştilor, înainte să intre în sala de judecată, cât de periculos e să atingi o Biblie fără parafa Patriarhiei. „Nu e binecuvântată de Biserica Ortodoxă Română. Dacă nu e, e o Biblie de la o altă sectă! E acelaşi text, dar Diavolul ce-ţi face: schimbă trei cuvinte esenţiale... schimbă Sfintele Taine!”, a spus Becali, învârtind pe degete niște mătănii sidefii, de mărimea unor rulmenți auto.

În ciuda faptului că de această dată Biblia pe care a jurat avea garanţia binecuvântării BOR, problemele lui Becali au început după ce a spus că nu vrea ca declarația lui să aducă suferință inculpaților din dosar, că nu îşi mai susţine denunţul pe care l-a făcut în 2006 – în care scria că Puiu Popoviciu „e în cârdăşie” cu rectorul Universităţii, Ioan Niculae Alecu – şi că nu îşi mai aminteşte ce a declarat în faţa procurorilor.

Latifundiarul s-a dezis şi de plângerea penală pe care a semnat-o alături de denunţătorul Gabriel Bondoiu, susținând că a iscălit-o fără să o citească, la inițiativa acestuia din urmă. „În afară de jurământ, îmi dau cuvântul meu de onoare în faţa lui Dumnezeu, în faţa dvs. ca judecător de Curte de Apel şi a dvs., doamnă procuror, că habar n-aveam ce scria acolo! Declar sub cuvântul meu de om că nu ştiu nimic să îi incrimineze pe aceşti oameni. (...) Probabil v-aţi făcut gânduri, doamnă procuror, ca prin mine să vă rezolvaţi acest dosar”, a spus Becali, gesticuland larg în direcţia reprezentantei DNA.

Procurorul, mai viclean ca Dracu'

După ce i-a ascultat depoziția, procurorul a spus că nu îi este foarte clar dacă Becali își retrage declarațiile făcute în 2006 pentru că nu vrea să producă suferință inculpaților sau pentru că susținerile sunt neadevărate, întinzându-i astfel latifundiarului o capcană juridică. În momentul în care Becali a recunoscut că nu are probe și că denunțul a fost întemeiat „pe bârfe”, procurorul a declarat: „Sesizând discrepanțele dintre cele două declarații, având în vedere că cea din 2006 a reprezentat un suport în anchetă, ne sesizăm din oficiu pentru comiterea infracțiunii de mărturie mincinoasă”. Gigi Becali a reacționat ridicând tonul către procuror, bătând cu pumnul în pupitru, apoi resemnându-se și cerându-și scuze. „Ce vreți, să mint ceva, să nu fiu acuzat de mărturie mincinoasă?! Așa e? Dacă nu declarăm ce trebuie suntem acuzați? Nu că mă deranjază, că nu, nu mă mai sperie nimic! Aș fi mințit dacă am pus mâna pe Biblie?!”. Apoi, calm, către judecător. „Vă mulțumesc că mi-ați permis să îmi vărs of-ul...”, a spus latifundiarul, căruia judecătorul i-a tăiat- o scurt: „Am reținut domnule Becali, declarația e semnată”.
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro