CERCETĂTORII au stabilit: Cum îți dai seama din ȘAPTE SEMNE că cineva te MINTE

CERCETĂTORII au stabilit: Cum îți dai seama din ȘAPTE SEMNE că cineva te MINTE

Cu toții suntem de mici învățați că, indiferent de situația în care ne aflăm, preferabil este să expunem adevărul, evitât pe cât posibil a-l ocoli băgând la înaintare o mninciună, oricât de nevinovată ar părea.

Fie că evităm să oferim anumite detalii, ori adăugăm altele, omitem cu bună intenție expunerea adevărului în totalitate sau înfrumusețăm povești din diverse motive, de multe ori ajungem să ne păcălim pe noi înșine.

Un studiu efectuat de University of Massachuses, în 2002, a scos la iveală că 60% dintre adulți vor minți cel puțin o dată într-o conversație de 10 minute.

Pentru a putea să ne protejăm de persoanele care mint, cercetătorii au studiat modul în care mincinoșii se comportă când mint.

Ne puteți urmări și pe Google News

1.Dau puține detalii legate de povestea pe care o spun. Pentru a reduce riscul să uite din detaliile pe care le-au dat, mincinoșii preferă să păstreze povestea scurtă. 

2.Gesturile mici pot indica atunci când cineva minte. Când o persoană știe că nu spune adevărul tinde să-și atingă partea superioară a corpului: își aranjează părul, se scarpină la ochi, își atinge obrazul sau gura, își aranjează hainele sau ochelarii.

3.Mesajele sau e-mailurile lor sunt pe lângă subiect. Atunci când trimitem un mesaj cu o întrebare, iar destinatarul face orice altceva decât să răspundă la subiect, acesta ar putea fi un semn de evitare intenționată.

4.Repetă întrebarea la care trebuie să răspundă. Persoanele care nu spun adevărul tind să repete întrebare care tocmai le-a fost adresată înainte să răspundă. Astfel ei câștigă timp pentru a crea o poveste sau să-și amintească detaliile pe care le-au dat cu altă ocazie când au mințit.

5. Consumă multă energie când e nevoie să se apere. Când își neagă o vină, o responsabilitare, vor oferi justificații lungi și explicații pentru alegerile lor. Vocile, dar și limbajul corpului vor evidenția acest efort.

6. Evită cuvântul „eu”. Instinctiv, cei care mint, vor să se distanțeze ei înșiși de minciună și de situație. Deseori evită discuția despre gândurile sau stările personale și folosesc pronume la persoana a treia.

7. Instinctul ne poate indica atunci când cineva minte. Cel mai mult succes în a identifica o minciună îl au oamenii, atunci când se bazează pe instinct. Poate fi vorba de o sensibilitate naturală pe care o avem cu toții pentru că majoritatea oamenilor mint într-un fel sau altul.

Sursă: digi24.ro