Editura Evenimentul si Capital

Cererea de reexaminare a lui Klaus Iohannis la Legea vânătorii, adoptată de deputați

Autor: | | 1 Comentarii | 256 Vizualizari

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, astăzi, cu 286 voturi "pentru", 5 "împotrivă" şi o abţinere, cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis privind proiectul Legii vânătorii şi adoptarea acestuia cu amendamente.

Potrivit cererii de reexaminare transmisă Parlamentului de preşedinte "unele dintre intervenţiile legislative adoptate de proiectul Legii vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic sunt de natură a aduce atingere unor drepturi prevăzute de Constituţie, cum este dreptul de proprietate, şi să afecteze protejarea unor specii cinegetice şi, în consecinţă, să atragă declanşarea de noi proceduri de infrigement împotriva României".

"Prin legea transmisă la promulgare se înlătură pentru vânători obligaţia de a avea consimţământul proprietarului terenului pe care se desfăşoară vânătoarea, al asociaţiei de proprietari sau al celui mandatat de aceştia în acest scop, instituindu-se astfel vânătorilor un drept de servitute legală asupra terenurilor aflate în proprietatea altor persoane. Constatăm, de asemenea, că perioadele de vânătoare pentru o specie de păsări au fost prelungite, ceea ce contravine legislaţiei europene în materie", se arăta în cerere.

Comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor au făcut modificări la perioadele de vânătoare pentru mai multe specii de păsări. Aceleaşi comisii au adăugat în proiect un amendament potrivit căruia "nimeni nu are dreptul de a vâna pe terenul proprietatea altuia fără a avea asupra sa autorizaţia de vânătoare".

Cererea de reexaminare formulată de preşedintele Klaus Iohannis a fost respinsă de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional.
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro