Editura Evenimentul si Capital

Chinezii construiesc locuințe sociale în Craiova

10-03/0e1300c9fe98f768d643371729d31eec-465x390
Autor: | | 3 Comentarii | 1375 Vizualizari

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a semnat marţi contractul cu firma chineză Shandong Ningjian pentru construirea unui cartier de circa 2.000 de locuinţe pe strada Caracal.

Potrivit primarului Olguţa Vasilescu, toţi craiovenii care doresc să îşi achiziţioneze o locuinţă în cartierul chinezesc, aşa cum a fost botezat după forma acoperişului, pot să depună o cerere la Primăria Craiova, singura condiţie fiind să facă dovada unui venit lunar de minim 1.000 de lei.

"Până la data de 1 august, noi aşteptăm ca toţi craiovenii care doresc să îşi achiziţioneze o locuinţă să îşi depună cerere, trebuie să ştie că această locuinţă va fi cu plată, urmând ca la data de la 1 septembrie să înceapă construcţia propriu-zisă a cartierului de locuinţe. De ce lăsăm acest termen până la 1 august? Pentru că în funcţie de cererile pe care le fac craiovenii, dacă vor locuinţă tip garsonieră sau cu două camere sau cu trei camere, cu suprafeţe diferite va trebui făcut proiectul pentru blocuri. Există şase tipuri de apartamente, două feluri de garsoniere, tip studio care înseamnă aproape două camere, două feluri de apartamente cu două camere şi două feluri de apartamente cu trei camere. Cea mai mică locuinţă ajunge undeva la 21.500 de euro, incluzând TVA, suprafaţă utilă plus spaţiile indivize. Cel mai scump apartament care are 75 mp suprafaţă şi trei camere ajunge ajunge la 45.000 de euro, cu TVA", a precizat Lia Olguţa Vasilescu.

Până în prezent, peste 300 de cereri au fost depuse la Primăria Craiova. Primarul Craiovei a afirmat că până în prezent 80% din forţa de muncă care va lucra la acest proiect va fi locală, materialele de construcţie sunt din Craiova, iar lucrările vor fi de cea mai bună calitate.

"Vă spun sincer că mi-aş lua şi eu o locuinţă pentru că am văzut ideea lor de proiectare, mi-au arătat planşele şi vă spun că nu se compară cu nimic din ceea ce s-a construit în Craiova. Nu depun pentru că nu vreau să mă trezesc cu ANI pentru că nu ştiu ce facilitate am făcut unui investitor", a spus Lia Olguţa Vasilescu.
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro