PUBLICAȚIILE NOASTRE:

Panorama

Cine, cum, ÎN CE FEL şi ce: Reţetele culinare ALE PAPILOR

Autor: | | 0 Comentarii | 217 Vizualizari
Prin intermediul mâncărurilor servite.
Un membru al gărzii elvețiene de la Vatican a publicat o carte care cuprinde, între altele, rețetele culinare preferate de ultimii trei papi.

„Buon Appetito Guardia Svizzera” oferă o imagine a vieţii din Cetatea Vaticanului prin intermediul mâncărurilor servite locuitorilor săi, informează 20minutes.ch.

Feluri emblematice

David Geisser, un bucătar de 24 de ani, a intrat în garda elvețiană în februarie 2013, după o instruire profesională în câteva restaurante renumite. „Un soldat poate lupta și participa la război după ce mănâncă destul și bine”, spune comandantul gărzii elvețiene, Daniel Anrig.

În cartea pe care a prezentat-o presei figurează felurile de mâncare emblematice ale gardei elvețiene și ale unor înalți prelați, printre care suveranii pontifi Ioan Paul al II-lea, Benedict al XVI-lea și Francisc.

Astfel, „Dulce de leche”, un tip de dulceaţă inventată acum un secol în Argentina, a debarcat la Vatican în martie 2013, odată cu Jorge Bergoglio. Ioan Paul al II-lea prefera un meniu polonez alături de „pierogi” (un fel de ravioli), iar Benedict al XVI-lea, unul bavarez. Francisc solicită adesea „empanadas” (pateuri), o „colita de cuadril” (carne la grătar) şi „dulce de leche”.

 

 


Tag-uri: retete, papi, mancare, vatican, culinar
În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cine, cum, ÎN CE FEL şi ce: Reţetele culinare ALE PAPILOR.




SPUNE-TI PAREREAAcum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>

Libertatea

RTV

B1

Ziare.com

Unica

Capital

Fanatik

Alte articole EVZ pe aceeasi tema

spune-ti parerea Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>





Pentru a instaura un cadru civilizat de discuţii, de eliminare a "postacilor" de partid sau a celor plătiţi ca să blocheze un articol civilizat, am adoptat următoarele soluţii, în privinţa comentariilor:
  • 1) Moderarea comentariilor lăsate în formularul de la finalul articolelor o dată la o oră – în acest caz, comentariile nu vor apărea instant.
  • 2) Postarea instant a comentariilor lăsate prin intermediul contului de facebook – în acest caz comentariile vor fi postate imediat. Puteţi să vă faceţi cont de Facebook aici.
Orice critică este acceptată pe site-ul evz.ro, cu condiţia păstrării unui limbaj civilizat, toate aceste măsuri fiind şi în sprijinul celor interesaţi să-şi expună punctele de vedere fără a mai fi hărţuiţi.
Sperăm că veţi înţelege adevărata valoare a demersului evz.ro şi vă veţi asuma responsabilitatea alături de noi.

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul EVZ.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

CITEŞTE Şi